Verslag | Jong Ajax kan geen vuist maken tegen FC Den Bosch

Denbosch1920 2

Jong Ajax is er maandagavond niet in geslaagd om een goed resultaat te behalen tegen FC Den Bosch. Op sportcomplex de Toekomst gingen de Amsterdammers onderuit. Het duel in de Keuken Kampioen Divisie eindigde in 0-2.

Hedwiges Maduro stond maandag eenmalig voor de groep bij Jong Ajax. Hij leidde de wedstrijd tegen FC Den Bosch als onderdeel van zijn UEFA Pro-opleiding. De assistent-trainer van Ajax 1 kon onder meer beroep doen op Carlos Forbs, die zijn eerste minuten maakte voor de Amsterdamse beloftenploeg.

Maduro zag vanaf de zijlijn dat het duel op de Toekomst moeizaam op gang kwam. De eerste grote kans van de wedstrijd was na ruim een kwartier spelen voor de bezoekers. Verdediger Nick de Groot kreeg de bal op een presenteerblaadje, maar kopte van dichtbij naast.

Voorsprong FC Den Bosch
Kort voor rust kwam FC Den Bosch alsnog op voorsprong in Amsterdam. Doelman Tom de Graaff kon nog redding brengen op het eerste schot van Jaron Vicario, maar had geen antwoord op de rebound van Kacper Kostorz. De ruststand op de Toekomst was hierdoor 0-1.

Jong Ajax begon ongewijzigd aan de tweede helft. Gelegenheidscoach Maduro voerde wel een positiewisseling door. Jaydon Banel en Forbs ruilden van flank, waardoor laatstgenoemde op rechts kwam te spelen.

De Amsterdamse beloften konden desondanks ook in de tweede helft geen vuist maken. Na ruim een uur spelen verdubbelde FC Den Bosch de voorsprong. Kostorz profiteerde van een matige terugspeelbal en maakte zijn tweede treffer van de avond: 0-2.

Jong Ajax kon in het laatste halfuur niets meer terugdoen, waardoor dit ook de einduitslag was in Amsterdam. Kian Fitz-Jim was zo'n tien minuten voor het laatste fluitsignaal nog wel dicht bij de aansluitingstreffer, maar zijn poging ging via de binnenkant van de paal terug het veld in.

Jong Ajax - FC Den Bosch 0-2 (0-1)
40. Kostorz 0-1
62. Kostorz 0-2

Jong Ajax: De Graaff; Gooijer (63. Alders), Brandes, Janse, Martha; Vos, Agougil (71. Chahid), Fitz-Jim; Banel, Rijkhoff, Forbs (71. Boerhout).