Verslag | Jong Ajax loopt tegen kleine nederlaag aan bij koploper

Brandesroda1920
Brandesroda1920

Jong Ajax heeft nipt verloren van Roda JC. In Kerkrade werd het 2-1 voor de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. De jonge Ajacieden beten flink van zich af in Limburg, maar moesten uiteindelijk hun meerdere erkennen in de Koempels.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Jong Ajax had afgelopen maandag in eigen huis ADO Den Haag al op een gelijkspel gehouden: 0-0. Bij winst voor ADO waren de Hagenezen de nieuwe koploper geweest van de Eerste Divisie.

Het publiek van Roda JC zal maandag met genoegen hebben gekeken naar de puntendeling op de Toekomst. De fans uit Limburg zagen vrijdagavond ook tevreden aan dat de thuisploeg voortvarend begon aan het duel in het Parkstad Limburg Stadion.

Doelpunten in de eerste helft
Met nog geen tien minuten op de klok lag de eerste bal al in het netje, maar de openingsgoal van Roda JC werd afgekeurd vanwege buitenspel. Terecht, zo bleek uit de beelden. Toch kon Charlie Setford vijf minuten later alsnog vissen. Een aanval over links eindigde bij Enrique Pena-Zauner, die knap met buitenkant rechts raak schoot.

Na die 1-0 trok Jong Ajax het duel steeds meer naar zich toe. Via Nassef Chourak en Stanis Idumbo Muzambo werd het doel van Roda onder vuur genomen, nog zonder fortuin. Vlak voor rust was het wel raak. Een derde poging van Chourak was nu wel succesvol. Hij werkte een voorzet fraai binnen.

In tweede helft speelden de Ajacieden opnieuw brutaal, maar had de thuisploeg wel de overhand. Steeds vaker werd het doel van Setford onder vuur genomen. Na iets meer dan een uur spelen was de doelman kansloos op het afstandsschot van Walid Ould Chikh. De middenvelder schoot raak via de binnenkant van de paal. Setford kon niet anders dan lijdzaam toekijken hoe Roda JC daarmee op 2-1 kwam.

Ook bij de 2-1-achterstand deed Jong Ajax het niet onaardig, maar waren de grootste kansen er wel voor de thuisploeg. Er werd alleen niet meer gescoord. Daarmee blijft Jong Ajax laatste en behoudt Roda JC de koppositie. Shedrach Ebite en Avery Appiah maakten in Limburg nog wel hun professionele debuut. 

Roda JC - Jong Ajax 2-1 (1-1)
14. Pena-Zauner 1-0
39. Chourak 1-1
66. Ould Chikh 2-1

Jong Ajax: C. Setford; Jermoumi (90+1. Appiah), Aertssen, Gooijer, Martha; Brandes, Chourak, Agougil (69. Verschuren); Banel, Kalokoh (61. Sarfo), Idumbo Muzambo (69. Ebite)

Gerelateerde artikelen

Banelinduel1920

Samenvatting Jong Ajax - ADO Den Haag

Jong Ajax en ADO Den Haag hebben maandagavond niet gescoord in de Keuken Kampioen Divisie. De twee ploegen gaven weinig weg op sportcomplex de Toekomst: 0-0. Ajacied Ahmetcan Kaplan maakte na lang blessureleed zijn debuut voor de Amsterdamse beloften.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Jongajaxsalaheddine1920

Verslag | Geen goals bij Jong Ajax - ADO Den Haag

Jong Ajax heeft de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie van scoren af weten te houden op sportcomplex de Toekomst. Het duel met ADO Den Haag eindigde zodoende maandagavond in 0-0. Bij winst voor de bezoekers waren de Hagenezen in ieder geval voor een paar dagen de nieuwe koploper van de Eerste Divisie.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Kaplanrentree1920

Kaplan: 'Ik heb het voetballen erg gemist'

Ahmetcan Kaplan maakte vanwege een lange knieblessure nog geen speelminuten voor Ajax sinds zijn komst naar Amsterdam in de zomer van 2022. Maandagavond was het zover: de verdediger maakte zijn debuut bij Jong Ajax tijdens het thuisduel met ADO. "Mentaal gezien was het een moeilijke periode."

Tags

  • #Kaplan

Socials