Kaplan: 'Ik heb het voetballen erg gemist'

Ahmetcan Kaplan maakte vanwege een lange knieblessure nog geen speelminuten voor Ajax sinds zijn komst naar Amsterdam in de zomer van 2022. Maandagavond was het zover: de verdediger maakte zijn debuut bij Jong Ajax tijdens het thuisduel met ADO. "Mentaal gezien was het een moeilijke periode."

Tags

  • #Kaplan

Socials

"Ik ben blij dat ik na een lange afwezigheid voor het eerst op het veld stond, het was heel fijn", begint Kaplan na afloop van het 0-0-gelijkspel. "Ik heb hier hard voor gewerkt en fijn dat ik na tien maanden blessureleed ritme kan opdoen bij Jong Ajax. Hopelijk kan ik hierna de volgende stap zetten."

Zwaar
De Turk spreekt van een goede dag. "Ik heb het voetballen erg gemist. Het was voor mij een hele zware periode, omdat het lang heeft geduurd, zo'n tien maanden. Ik heb echt toegeleefd naar mijn terugkeer op het voetbalveld. Mentaal gezien was het een moeilijke periode, maar ik denk dat ik het overwonnen heb."

Dave Vos was erg blij voor de verdediger. "Het is een buitenlandse jongen die hier alleen zit en dan is het heel mooi om hem dit moment te geven. We hebben hem in de kleedkamer ook even naar voren gehaald. Dat is mooi en ook een inspiratie voor de spelers die nu lang geblesseerd zijn."

"Ik hoop dat hij in een fase komt dat hij fit is en blijft. En ook hoop ik dat Ahmetcan, met de potentie die wij in hem zien, de kans gaat krijgen om het te laten zien", gaat Vos verder. "Hij is een linker centrale verdediger met een goede inspeelpass, rustig aan de bal en kopsterk. Daarnaast is het een heel mooi persoon. Het is niet makkelijk als je vanuit het buitenland deze kant opkomt en je eigen weg moet vinden. Hoe hij daarin zit en die grote glimlach van hem, is mooi om te zien."

Stappen
Vooruitkijken, dat is wat Kaplan wil. "Dit gevoel heb ik gemist. Ik voelde de spanning toen ik mijn eerste stap op het veld zette, omdat het zo lang was geleden. Het was een van de ergste blessures die je in het voetbal op kunt lopen."

"Ik wil verdere stappen zetten en hopelijk maak ik zo’n blessure niet nog een keer mee. Ik voel dat ik er klaar voor ben. Nu waren het twintig minuten en hopelijk worden dat er de komende wedstrijden meer. Daarna wil ik aansluiten bij het eerste en hopelijk daar mijn eerste minuten maken", sluit Kaplan af.

Gerelateerde artikelen

Kaplan Thumb 1280

Kaplan: 'Kan niet wachten om op het veld te staan'

Ahmetcan Kaplan zette vrijdagochtend zijn handtekening onder een vijfjarig contract in de Johan Cruijff ArenA. De verdediger is blij om in Amsterdam te zijn en kan niet wachten om te beginnen.

Tags

  • #Kaplan

Socials

Header 1280 I

Kaplan tweede Ajacied uit Turkije

Met Ahmetcan Kaplan tekende vrijdag pas de tweede Turkse speler ooit een contract voor Ajax 1. Alleen Mustafa Yücedag ging de negentienjarige verdediger voor. Afgelopen weekeinde werd Lorenzo Lucca de eerste Italiaanse speler in de clubhistorie die zijn debuut maakte in de hoofdmacht. Zo breidt het aantal buitenlandse Ajacieden zich, kortom, gestaag uit.

Tags

  • #Kaplan

Socials