Verslag | Jong Ajax onderuit in Den Bosch

Header Lucca 1280

Jong Ajax heeft vrijdagavond verloren op bezoek bij FC Den Bosch. Ondanks de 1-2-voorsprong bij rust dankzij goals van Jorrel Hato en Kristian Hlynsson boog de thuisploeg de wedstrijd om in het tweede bedrijf: 4-2.

• #JongAjax

Op de plek waar Ajax 1 bijna precies één maand geleden zegevierde in de KNVB Beker was het vrijdagavond de beurt aan Jong Ajax. Lorenzo Lucca, basisklant tijdens het bekerduel in januari, stond opnieuw in de basis in Stadion de Vliert. Na een minuut stilte voor de slachtoffers van de ramp in Turkije en Syrië begonnen de Amsterdammers aan het duel met de nummer zeventien van de Keuken Kampioen Divisie.

Drie treffers voor rust
De kansenverhouding in de openingsfase was eerlijk verdeeld. Zo kreeg FC Den Bosch na vijf minuten spelen de eerste mogelijkheid en was het Lucca die na dik tien minuten gevaar stichtte. Beide mogelijkheden troffen echter geen doel. Gehuld in een speciaal carnavalstenue was het de thuisploeg die in minuut zeventien op voorsprong kwam. Nadat Tom de Graaff de eerste inzet nog keerde was het daarna wel raak via Anass Ahannach. Hij stuurde de bal hard richting de bovenhoek: 1-0.

Het Amsterdamse antwoord kwam nog voor rust. Een hoekschop van Christian Rasmussen werd verkeerd ingeschat door de Bossche doelman waardoor Hato de bal bij de tweede paal kon binnenwerken. Daarmee maakte de zestienjarige Ajacied zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal. Zes minuten later mocht Jong Ajax opnieuw juichen. In kansrijke positie zag Lucca zijn schot geblokt worden, waarna de bal voor de voeten kwam van Hlynsson. De IJslander reageerde attent en zette de ploeg van Michel Kreek op voorsprong: 1-2.

Ongewijzigd begonnen beide ploegen aan het tweede bedrijf. Daarin viel al snel de gelijkmaker. Een volledig vrije Joey Konings kon namens de Brabanders bij de tweede paal de gelijkmaker binnenschieten na een voorzet van de rechterkant. Diezelfde Konings was even later opnieuw trefzeker. Een afstandsschot werd in eerste instantie gepareerd door De Graaff, maar de rebound werd raakgekopt door de spits van de thuisploeg.

Slotfase
Met de inbreng van Sontje Hansen, Amourricho van Axel Dongen en Gabriel Misehouy als aanvallende impulsen ging Jong Ajax in de slotfase op zoek naar de gelijkmaker. Het doelpunt viel echter aan de andere kant. FC Den Bosch-middenvelder Faris Hammouti zocht en vond de lange hoek en tekende voor de eindstand: 4-2.

FC Den Bosch – Ajax 4-2 (1-2)
17. Ahannach 1-0