Verslag | Jong Ajax rekent na rust af met tienkoppig Helmond Sport

Jaydonbanel1920
Jaydonbanel1920

Jong Ajax heeft ook de tweede wedstrijd in vier dagen winnend afgesloten. Vrijdag pakte de ploeg van Dave Vos de volle buit tegen Top Oss (1-0), maandagavond werd Helmond Sport verslagen. Op sportcomplex de Toekomst werd het 4-1. Alle Ajax-goals vielen na rust. Helmond Sport speelde een uur lang met tien man.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Het eerste kwartier was duidelijk voor de bezoekers uit Helmond. De Brabanders werden tot driemaal toe gevaarlijk via schoten van Giannis-Fivos Botos (twee keer) en Joerie Schroijen. Jong Ajax-goalie Charlie Setford moest tot twee keer toe reddend optreden en deed dat met verve.

Bij de vierde kans van de wedstrijd was het wel raak voor Helmonders, al kwam die goal wat ongelukkig tot stand. Mika Godts verlengde een corner van de bezoekers per abuis richting de tweede paal. Daar was Setford niet echt op voorbereid. De goalie zag de bal over hem heen suizen. Hij probeerde er nog wel een handje tegenaan te zetten om de bal over of naast te krijgen, maar daarmee bokste Setford de bal helaas het eigen doel in.

Hoe ongelukkig de goal er ook uitzag, de tussenstand was op dat moment wel terecht. Ajax had tot dan toe wel regelmatig de bal in het bezit, maar qua kansen waren de bezoekers ruim in het voordeel.

Rood voor de bezoekers
De wedstrijd kantelde na een half uur spelen. Jaydon Banel was er aan de rechterkant vandoor toen hij een hand van Mees Kreekels op zijn schouder voelde. De aanvaller ging naar de grond en zag een paar tellen later dat zijn directe tegenstander een gele kaart kreeg. Het was voor Kreekels zijn tweede prent binnen korte tijd en daarmee zat de wedstrijd er voor de verdediger van Helmond Sport direct op.

Vlak na de rust leverde het momentum van Jong Ajax ook de gelijkmaker op. Banel bleef met wat kunst- en vliegwerk overeind in het strafschopgebied van Helmond Sport en haalde succesvol uit. In de korte hoek versloeg hij Wouter van der Steen: 1-1.

Jong Ajax zette daarna door. Eerst schoot Stanis Idumbo Muzambo nog over, maar nog voor er een uur was gevoetbald verdubbelde Godts de score aan Amsterdamse zijde. Net als vrijdag tegen Top Oss kreeg de Belg de kans om vanaf randje zestien uit te halen en ook nu schoof hij de bal geplaatst achter de doelman. Daarmee zette hij de Amsterdammers op 2-1.

Derde treffer blijft lang uit
Na die treffer van Godts hadden Idumbo Muzambo en de ingevallen Rida Chahid Jong Ajax al eerder in veilige haven kunnen schieten. Vooral Chahid had de 3-1 op zijn schoen. De middenvelder was samen met Idumbo Muzambo aan de verdediging van Helmond Sport ontsnapt. In plaats van af te leggen op de geheel vrijstaande Belg ging hij voor eigen succes. Dat leek niet eens hele slechte keuze, ware het niet dat zijn schot via de doelman van Helmond Sport op de lat eindigde.

Met nog een minuut officiƫle speeltijd op het scorebord viel de derde treffer alsnog. Na een afgemeten voorzet van invaller Raphaƫl Sarfo tikte Idumbo Muzambo bij de tweede paal de bal makkelijk achter Van der Steen.

In de blessuretijd maakte Banel het kwartet aan goals compleet. Opnieuw was rechtsback Sarfo de aangever. Daarmee nemen de Amsterdamse beloften steeds meer afstand van de onderste regionen van de Keuken Kampioen Divisie. Vrijdag wacht de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch. Dat duel begint om 20:00 uur.

Jong Ajax - Helmond Sport 4-1 (0-1)
21. Godts (eigen doelpunt) 0-1
47. Banel 1-1
59. Godts 2-1
89. Idumbo Muzambo 3-1
90+2. Banel 4-1

Rood: 31. Kreekels (Helmond Sport)

Jong Ajax: Setford; Gooijer, Aertssen, Avila, Agougil (86. Verschuren); Brandes, Gorter (46. Kalokoh), Chourak (78. Sarfo); Banel, Idumbo Muzambo, Godts (62. Chahid)

Gerelateerde artikelen

Godtshl1920

Highlights Jong Ajax - Top Oss | Godts beslissend

Op een gure novemberavond rekende Jong Ajax in eigen huis af met Top Oss. Na ruim twintig minuten voetballen maakte Mika Godts met een mooie individuele actie de enige treffer van de avond: 1-0. Met de driepunter op zak klimt de ploeg van Dave Vos over Telstar heen op de ranglijst in de Keuken Kampioen Divisie.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Jongajaxwint1920

Verslag | Godts grote man op gure avond

Mika Godts heeft eigenhandig de wedstrijd Jong Ajax – Top Oss in het voordeel van de Amsterdammers beslist. Zijn treffer na ruim twintig minuten spelen was het enige doelpunt van het duel tussen de nummers achttien en twintig van de Keuken Kampioen Divisie.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Tahirovicthumb1920

Ask The Pro met Benjamin Tahirović | 'Van Rome naar Amsterdam ging makkelijk'

In Ask The Pro stellen de teams van de Toekomst de meest uiteenlopende vragen aan een speler van Ajax 1. In deze zesde aflevering is het de beurt aan Ajax O15. Zij komen alles te weten over Benjamin Tahirović. Hoe heeft hij zijn transfer van AS Roma naar Ajax ervaren? Wat heeft hem zo succesvol gemaakt en in waar heeft hij in Amsterdam al progressie in gemaakt? "Ik ben bij Ajax beter geworden aan de bal."

Tags

  • #AskThePro
  • #Tahirović

Socials