Verslag | Godts grote man op gure avond

Jongajaxwint1920
Jongajaxwint1920

Mika Godts heeft eigenhandig de wedstrijd Jong Ajax – Top Oss in het voordeel van de Amsterdammers beslist. Zijn treffer na ruim twintig minuten spelen was het enige doelpunt van het duel tussen de nummers achttien en twintig van de Keuken Kampioen Divisie.

Tags

  • #JongAjax

Socials

De wedstrijd op sportcomplex de Toekomst ging van start na één minuut stilte ter nagedachtenis aan Ruud Geels. De topspits van weleer overleed eerder deze week op 75-jarige leeftijd. Na zestig indrukwekkende seconden floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd.

De openingsfase had weinig om het lijf. Jong Ajax had misschien optisch het overwicht, maar kansen werden er amper genoteerd. Dat veranderde na een minuut of twintig, waar een strakke inspeelpass vanaf het middenveld aan de wieg stond van de openingstreffer.

De inspeelpass van Jong Ajax kon via een sliding nog onschadelijk worden gemaakt door een verdediger van Top Oss. De bal viel alleen precies voor de voeten van Godts, die als een sluwe vos op zijn kans leek te wachten.

Openingstreffer
De Belg startte zijn rush, hield een keer in, in plaats van te schieten en zag uiteindelijk dat doelman Havekotte van Top Oss zijn linkerhoek enigszins onbeschermd liet. Met een strakke en geplaatste schuiver zette de Jong Ajax-aanvaller zijn team op voorsprong: 1-0.

Top Oss kreeg zijn eerste kans van het duel pas tien minuten voor rust. Thijs van Leeuwen kreeg de bal met wat geluk mee in de zestien van Ajax en probeerde Charlie Setford daarna in de korte hoek te verrassen. De goalie met Engelse roots stond zijn mannetje en tikte de bal beheerst uit het doel.

Ook in de tweede helft regende het geen kansen, maar bleef het qua weer enorm onstuimig. De fikse wind en enkele zware regenbuien zorgden voor een guur plaatje. Maar daar had Jong Ajax verder met een 1-0-voorsprong op zak geen boodschap aan. De jonge Ajacieden lieten allen nog toe dat Van Leeuwen over schoot en Arthur Allemeersch het doel van Setford onder vuur kon nemen.

De ploeg van Dave Vos zette daar zelf nog een kans tegenover voor Jaydon Banel. Hij haalde uit nadat hij de bal aangespeeld had gekregen van de excellerend Godts. De Belg werd uiteindelijk matchwinner met de enige goal van de wedstrijd.

Jong Ajax - Top Oss 1-0 (1-0)
22. Godts

Jong Ajax: Setford; Gooijer, Aertssen, Kaplan (64. Sarfo), Agougil (88. Alders); Vos, Chourak, Brandes (64. Gorter); Idumbo Muzambo, Banel, Godts (61. Kalokoh)

Gerelateerde artikelen

231124 Hato

Hato trots op Oranje-debuut: 'Droom die uitkomt'

Jorrel Hato maakte dinsdagavond tijdens de afsluitende EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Gibraltar zijn debuut voor het Nederlands elftal. En dat al op zeventienjarige leeftijd. "Ik heb een heel leuke week gehad, een goede week ook", vertelt hij. "Het is een droom die uitkomt dat ik heb mogen debuteren."

Tags

  • #Hato

Socials

Schip1920

Van 't Schip blikt vooruit op Vitesse-thuis: 'Een must-win wedstrijd'

John van 't Schip liet vrijdagmiddag in de perszaal van de Johan Cruijff ArenA zijn licht schijnen op de thuiswedstrijd tegen Vitesse van zaterdag. De hoofdtrainer ging onder meer in op de interlandperiode, de ziekenboeg en de aanstaande tegenstander. "We kijken per wedstrijd welke formatie het beste is voor ons."

Tags

  • #ajavit

Socials

Ajax O14 1920 (1)

Programma jeugd | Ajax O14 kan zich kronen tot najaarskampioen

Alle jeugdteams van Ajax spelen zaterdag weer competitievoetbal. De jongste jeugd speelt voornamelijk buitenshuis, terwijl de oudere jeugdploegen vooral op de Toekomst spelen. Voor Ajax O14 wacht al helemaal een speciale wedstrijd, want bij een goed resultaat tegen PSV kronen zij zich tot najaarskampioen.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials