Verslag | Jong Ajax start seizoen met nederlaag

Rasmussentegengoal1920
Rasmussentegengoal1920

Jong Ajax is met nul punten huiswaarts gekeerd uit Groningen. Tegen de plaatselijke FC ging het met 4-1 onderuit. De ploeg van Dave Vos beet vooral in de eerste helft aardig van zich af in de Euroborg, maar moest uiteindelijk in de degradant uit de Eredivisie zijn meerdere erkennen.

Tags

  • #JongAjax

Socials

De thuisploeg is voor het eerst sinds de eeuwwisseling weer veroordeeld het spelen van wedstrijden in de Eerste Divisie. In seizoen 1999/2000 promoveerden de Noorderlingen naar de Eredivisie en groeide het in de jaren daarna uit tot een stabiele subtopper.

FC Groningen is als degradant daarmee direct één van de favorieten voor de titel in de Keuken Kampioen Divisie. Een pittige seizoensopener dus voor Jong Ajax. Toch liet de ploeg van Vos zich behoorlijk zien in de openingsfase van het duel.

De Amsterdamse beloften hadden met enige regelmatig de bal, maar kwamen niet tot honderd procent kansen. Daarentegen was FC Groningen direct al vanaf de aftrap een stuk gevaarlijker. Zo sloop na amper anderhalve minuut spelen spits Kevin van Veen al weg achter de laatste linie van Jong Ajax. Via Charlie Setford ging zijn poging naast.

Achterstand bij rust
Maar daarmee was wel direct de toon gezet door de thuisploeg. De FC probeerde Jong Ajax flink onder druk te zetten, maar kreeg op Gabriël Misehouy in eerste instantie geen vat. Met schoten van buiten ‘de zestien’ en een aardige solo in het strafschopgebied van de thuisploeg was hij dicht bij een treffer voor de Amsterdammers. En waar Misehouy dat naliet, kopte verdediger Marco Rente wel raak voor rust: 1-0.

Net als in grote delen van de eerste helft zette FC Groningen na de thee de bezoekers onder druk. Met een gevaarlijk afstandsschot van de ingevallen Oualid Agougil beet Jong Ajax nog even van zich af, maar al snel viel de 2-0. Uit een hoekschop werd eerst nog de lat geraakt door FC Groningen, maar in de rebound was Romano Postema de scherpste van allemaal en knikte hij de 2-0 binnen.

Nadat er bij de 2-0 bij het juichen bier werd gegooid op het veld lag het duel zo’n tien minuten stil. Het verzet van Jong Ajax was inmiddels gebroken. De thuisploeg liet zien fysiek sterker te zijn en maakte via Tomas Suslov de 3-0.

Eretreffer
Jong Ajax hield daarna de schade enigszins beperkt. Sterker nog, via Christian Rasmussen kwamen de beloften nog op 3-1. In de absolute slotfase maakte Johan Hove nog de 4-1 voor de thuisploeg. Over tien dagen komt Jong Ajax weer in actie. Op maandag 21 augustus is De Graafschap de tegenstander op de Toekomst.

FC Groningen - Jong Ajax 4-1 (1-0)
32. Rente 1-0
55. Postema 2-0
72. Suslov 3-0
84. Rasmussen 3-1
90+4. Hove 4-1

Jong Ajax: Setford, Jermoumi (78. Sarfo), Vos (46. Brandes), Gooijer, Martha, Fitz-Jim (90. Chahid), Misehouy, Hlynsson (46. Agougil), Banel, Rasmussen, Kalokoh

Gerelateerde artikelen

Still Jong Ajax

Vos: 'Ik wil dat we bezeten zijn van goals maken'

Dave Vos en Charlie Setford blikken vooruit op het seizoen van Jong Ajax. De trainer hoopt het typische Ajax-spel te kunnen laten zien met zijn team en de goalie mikt op een flink aantal wedstrijden onder de lat.

Tags

  • #JongAjax

Socials

20230811 Ajax Podcast 1920X1080

Ajax Podcast: Warming Up | Eredivisie gaat beginnen

De Ajax Podcast is terug! In 'Ajax Podcast: Warming Up' blikken we dit seizoen voor elk weekend vooruit op de eerstvolgende wedstrijd van Ajax. De presentatoren van Ajax Radio praten je helemaal bij over recente ontwikkelingen binnen de club. In de podcast hoor je ook wat je van de komende tegenstander kunt verwachten. Dit keer: de competitiestart tegen Heracles Almelo.

Tags

  • #AjaxPodcast

Socials

TD 1920

Training Day | Klaar voor competitiestart

In het decor waar de ploeg van Maurice Steijn zaterdag de competitie begint tegen Heracles heeft Ajax de laatste training afgewerkt. Onder een stralende zon bereidden de Amsterdammers zich optimaal voor op de start van het nieuwe Eredivisie-seizoen.

Tags

  • #AJAHER

Socials