Verslag | Jong Ajax toont mentale weerbaarheid in Eindhoven

Misehouybal1920
Misehouybal1920

Jong Ajax is in Eindhoven knap teruggekomen na een ongelukkige achterstand. De Ajacieden keken na ruim een uur voetballen tegen een 2-0-achterstand aan tegen Jong PSV, maar wisten in de slotfase het duel nog om te draaien. Dankzij treffers van invallers Dies Janse en Nassef Courak werd het alsnog 2-2.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Sowieso mochten de gastheren al van geluk spreken dat ze niet na anderhalve minuut voetbal op achterstand kwamen. Jong Ajax-aanvaller David Kalokoh slalomde in de beginfase knap door de laatste linie van de Eindhovenaren, maar zag dat zijn schot uiteindelijk werd geblokt.

Omdat de poging van Kalokoh dusdanig van richting veranderde, was doelman Joël Drommel inmiddels kansloos op het schot. De goalie zag tot zijn blijdschap dat de bal bovenop de deklat eindigde en niet in het doel plofte. Kalokoh bleef geduldig en was er als eerste bij om in de rebound alsnog binnen te werken. De aanvaller kopte alleen binnen de range van Drommel en gaf daarmee de goalie de mogelijkheid om uit te blinken. Met een puike reactie wist de Eindhovense keeper alsnog de 1-0 te voorkomen.

Pech achtervolgt Jong Ajax
Die pech leek Jong Ajax te blijven achtervolgen in de eerste helft. Bij een Eindhovense aanval wilde Oualid Agougil de bal wegwerken, maar schoot ie 'm pardoes kiezelhard tegen Raphaël Sarfo aan. De rechtsback probeerde zichzelf te beschermen met zijn armen en maakte daarmee hands in het eigen strafschopgebied. Jong PSV pakte het cadeautje uit en maakte via Babadi de 1-0 vanaf de strafschopstip.

De grootste kansen waren na de 1-0 voor Jong Ajax. Zo kreeg Chourak een goede mogelijkheid om de 1-1 binnen te werken, maar net voordat hij wilde uithalen werd de bal nog aangeraakt. Daarom raakte de middenvelder de bal enigszins verkeerd en ging zijn poging hoog over.

En als je 'm dan zelf niet maakt, dan doet de tegenstander het wel. Jong Ajax gaf Nassoh net even te veel ruimte. De aanvallende middenvelder haalde uit van afstand en schot kiezelhard raak: 2-0. Vlak na die 2-0 leek de ingevallen Gabriël Misehouy Jong Ajax op 2-1 te schieten. Maar voordat de Amsterdamse talenten goed en wel een klein feestje konden vieren werd Misehouy al teruggefloten voor buitenspel.

Jong Ajax komt terug
Tien minuten voor tijd viel de 2-1 alsnog via verdediger Janse. Na een corner kopte hij op de goal van Drommel, maar die poging werd nog gekraakt. De bal viel opnieuw voor de voeten van Janse en nu was het wel raak.

Nog geen honderdtwintig seconden later schoot Chourak Ajax ook nog eens op 2-2. Jong PSV kreeg achterin de bal niet weg en daar profiteerde de middenvelder van Ajax van. Hij zag dat Drommel misschien net een halve meter verder uit zijn goal stond, liet de bal eerst stuiteren en schoot daarna knap raak van afstand. Daarmee zette hij de eindstand op het scorebord.

Jong PSV - Jong Ajax 2-2 (1-0)
21. Babadi 1-0 (pen.)
67. Nassoh 2-0
81. Janse 2-1
83. Chourak 2-2

Jong Ajax: De Graaff; Sarfo, Aertssen, Kaplan (61. Janse), Agougil; Brandes, Idumbo Muzambo, Salah-Eddine (46. Chourak); Banel (60. Alders), Kalokoh, Axel Dongen (46. Misehouy)

Gerelateerde artikelen

Kalokoh1920

Highlights Jong Ajax - Jong FC Utrecht | Comeback op de Toekomst

Jong Ajax is voor de zesde wedstrijd op rij ongeslagen in de Keuken Kampioen Divisie. In eigen huis wonnen de beloften met 2-1 van Jong FC Utrecht. Daarmee gaan de Ajacieden ook over de Domstedelingen heen op de ranglijst. De ploeg van Dave Vos kwam nog wel op een 0-1-achterstand, maar zegevierde dankzij goals van David Kalokoh en Stanis Idumbo Muzambo

Tags

  • #JongAjax

Socials

Amo1920

Amourricho over rentree: 'Mooi dat ik mezelf weer mag laten zien'

Jong Ajax won maandagavond op sportcomplex de Toekomst met 2-1 van Jong FC Utrecht. Amourricho van Axel Dongen, die na langdurig blessureleed zijn rentree maakte, en Tom de Graaff keken na afloop met een tevreden gevoel terug op de wedstrijd. "Het viel allemaal goed gelukkig."

Tags

  • #JongAjax

Socials