Heitinga tevreden: 'Bij vlagen was het zó mooi om naar te kijken'

John Heitinga werd erg blij van het spel van Jong Ajax tegen NAC Breda. De trainer zag zijn elftal domineren, voor elkaar vechten en uiteindelijk met 6-3 winnen.

Tags

  • #JongAjax

Socials

"Ik heb het meest genoten van ons spel als team, vooral in de eerste helft", vertelde Heitinga na de wedstrijd. "De veldbezetting en vooral ook de dynamiek klopten. Er vielen ruimtes, maar dat kwam ook omdat er heel veel beweging was. Veel jongens kozen ervoor om 'opofferingslopen' te maken; dan ben je echt een team."

Sterke Danilo
Danilo stond maandagavond in de spits en voegde veel toe aan Jong Ajax. "Hij is slim en kiest zijn momenten", aldus Heitinga. "Daarbij is Danilo aan de bal echt een rustpunt. Hij kan ballen bij zich houden. Dan komen er mensen bij en kun je in een voorwaartse beweging komen." 

De trainer voelde de liefhebber in zichzelf naar boven komen tijdens Jong Ajax - NAC. Een heel ander gevoel dan rondom een aantal eerdere, teleurstellende wedstrijden dit seizoen. "We hebben spelers met exceptionele kwaliteiten, maar dan moet je nog vorm aan het spel gaan geven. Dat hebben we vandaag heel erg goed gedaan. Het voetbal was vandaag bij vlagen zó mooi om naar te kijken."

Tags

  • #JongAjax

Socials

Gerelateerde artikelen

Waal Max De 880 2021 08 03 Ajax Leeds United W1 0144

De Waal: 'Spits past nu beter bij me'

Max de Waal is van middenvelder getransformeerd naar spits en in die hoedanigheid trof hij dit seizoen al drie keer doel voor Jong Ajax. Niet verwonderlijk dat hij zich prima thuis voelt in zijn nieuwe rol.

Tags

  • #DeWaal
  • #JongAjax

Socials

DARAMY

Verslag | Ajax zegeviert in Zwolle bij debuut Daramy

Ajax heeft de tweede uitwedstrijd van het seizoen wél gewonnen. Na de 1-1 bij FC Twente wonnen de Amsterdammers zaterdagavond met 0-2 bij PEC Zwolle. Sébastien Haller maakte beide treffers. Woensdag begint het Europese seizoen als Ajax in de UEFA Champions League op bezoek gaat bij Sporting CP.

Tags

  • #PECAJA

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl