Verslag | Knappe oefenoverwinning Ajax Vrouwen in Lyon

Leuchterdoelpunt1920
Leuchterdoelpunt1920

De Ajax Vrouwen hebben zaterdagmiddag een knappe overwinning geboekt in de voorbereiding op seizoen 2023/2024. In Frankrijk wonnen de vrouwen van Europese grootmacht Olympique Lyon. Dankzij twee treffers van Romée Leuchter eindigde het duel in een 1-2 overwinning voor de ploeg van Suzanne Bakker.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

De vrouwentak van Olympique Lyon staat sinds jaar en dag hoog aangeschreven. De Franse dames wonnen al veertien maal de nationale titel en legden maar liefst acht keer beslag op de UEFA Women's Champions League. Daarmee zijn ze by far de best presterende Europese ploeg van de afgelopen jaren.

Voor de Franse dames begint het seizoen op 10 september met de Supercup in eigen land. De Ajax Vrouwen staan volgende week tegenover FC Twente. Ook die wedstrijd draait om de nationale Supercup. Bij de thuisploeg ontbraken de internationals bij de aftrap. Oranje-international Sherida Spitse deed bij de Ajax Vrouwen een half uur mee.

In de eerste helft ging het duel in Frankrijk behoorlijk gelijk op. De Ajax Vrouwen kwamen na een half uur spelen op voorsprong na een uitbraak via Tiny Hoekstra. Zij zag dat Leuchter er in het strafschopgebied nog beter voorstond en legde af. De koelbloedige spits schoof daarna de 0-1 in het doel. Voor het rustsignaal klonk, maakte de thuisploeg gelijk: 1-1.

In de tweede helft pakten de Ajax Vrouwen het initiatief in Frankrijk. Via een prachtige vrije trap van -opnieuw- Leuchter kwamen de Amsterdamse vrouwen op voorsprong.

Olympique Lyon bracht daarna nog wel internationals zoals Lindsey Horan (Amerika) en Griedge Mbock Bathy (Frankrijk) in het veld, maar dat hielp de thuisploeg niet meer aan minimaal een gelijkspel.

Met de 1-2-overwinning in Frankrijk zit de voorbereiding er voor de Ajax Vrouwen op. Na de Supercup van volgende week start voor Ajax de competitie op 15 september met de uitwedstrijd tegen de vrouwen van Excelsior.

Gerelateerde artikelen

Koster1920

On This Day | Ajax Vrouwen winnen eerste officiële wedstrijd ooit

Exact elf jaar geleden, op 24 augustus 2012, speelden de Ajax Vrouwen hun eerste officiële wedstrijd ooit. De Ajacieden ontvingen sc Heerenveen op een volgepakt sportcomplex de Toekomst. Desiree van Lunteren en Babiche Roof loodsten hun ploeg die avond naar een 2-0-overwinning.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Kopinterview1920

Kop weg met pijn in haar hart: 'Wel toe aan nieuwe prikkels'

Lize Kop verlaat de Ajax Vrouwen voor een buitenlands avontuur: de goalie komt komend seizoen uit voor Leicester City. De keeper was toe aan een nieuwe prikkel, zo oordeelde ze zelf na een fantastisch seizoen in Amsterdam. "Ik heb echt heel veel zin in om opnieuw uitgedaagd te worden."

Tags

  • #Kop

Socials

Fandag Header 1920

In beeld | Drukbezochte Ajax Vrouwen Fandag

Op sportcomplex de Toekomst vond vrijdag de Ajax Vrouwen Fandag plaats. Met onder meer fungames, live-muziek en een oefenwedstrijd tegen Paris FC werd het een geslaagde dag voor jong en oud.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials