Verslag | Leuchter loodst Ajax Vrouwen langs PEC Zwolle

Header Leuchter 1920
Header Leuchter 1920

De Ajax Vrouwen hebben zaterdagmiddag in de Azerion Vrouwen Eredivisie gewonnen van PEC Zwolle. Op sportcomplex de Toekomst greep Romée Leuchter de hoofdrol met drie treffers. Het werd 3-2.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Sherida Spitse stond na een schorsing tegen Chelsea zaterdag weer in de basis tegen de Zwollenaren. Ook Bente Jansen verscheen aan de aftrap, waardoor Tiny Hoekstra op de bank zat.

Leuchter belangrijk
Het duel op de Toekomst kende een rustige openingsfase. De eerste grote kans voor Ajax was direct raak. Milicia Keijzer omspeelde knap twee spelers en zette Leuchter met een fraaie steekbal vrij voor het doel. De topscorer was koelbloedig en schoof de bal rustig in de verre hoek: 1-0.

Drie minuten later vond Leuchter opnieuw het net. Een vrije trap van Spitse belandde via Nadine Noordam in de zesten bij de spits. Opnieuw bewaarde de Ajacied de rust en schoot ze de bal feilloos in de hoek, ditmaal de andere. De Ajax Vrouwen hadden vervolgens de controle over de wedstrijd en lieten de bal rustig van voet naar voet gaan.

Hattrick
De derde van Leuchter kwam direct na de rust. Chasity Grant gaf de spits met een strakke voorzet vanaf de rechterkant een niet te missen kans, waardoor de hattrick compleet was: 3-0. Aan de andere kant moest Regina van Eijk optreden om haar doel schoon te houden na een harde knal van een aanvaller van PEC.

Leuchter was twintig minuten voor tijd dicht bij nummer vier, maar haar inzet ging via de bovenkant van de lat over het doel. Het doelpunt viel aan de andere kant. Na een fout in de opbouw van de Ajax Vrouwen werd Van Eijk verschalkt met een knappe boogbal: 3-1. In de slotfase kwamen de gasten nog dichterbij, nadat Spitse een voorzet vanaf de rechterkant in eigen doel werkte. Daar blijf het bij, waardoor de Ajax Vrouwen de drie punten in Amsterdam hielden.

Ajax Vrouwen – PEC Zwolle 3-2 (2-0)
20. Leuchter 1-0
23. Leuchter 2-0
48. Leuchter 3-0
78. Kroezen 3-1
90. Spitse (e.d.) 3-2

Ajax Vrouwen: Van Eijk; Keijzer, Spitse, De Sanders, De Klonia (46. Verhoeve); Van Gool (75. Noordman), Yohannes, Noordam (46. Sabajo); Grant (59. Keukelaar), Leuchter (75. Tolhoek), Jansen.

Gerelateerde artikelen

Leuchter1920 2

Highlights Ajax Vrouwen - PEC Zwolle | Hattrick Leuchter

De Ajax Vrouwen speelden zaterdagmiddag een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Op sportcomplex de Toekomst versloegen de Ajacieden van Suzanne Bakker de ploeg uit Overijssel met 3-2. Romée Leuchter maakte alle drie de Amsterdamse treffers.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Klonia1920

Samenvatting Ajax Vrouwen - Chelsea

Het bereiken van de halve finale van de UEFA Women's Champions League wordt een zeer lastig karwei voor de Ajax Vrouwen. Het heenduel met Chelsea werd dinsdagavond met 0-3 verloren in de Johan Cruijff ArenA. Bij rust was het 0-2.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Sabajohi5

Ajax Vrouwen treffen Feyenoord in halve finale KNVB Beker

De Ajax Vrouwen zijn gekoppeld aan Feyenoord in de halve finale van de KNVB Beker. De aftrap van het duel is op dinsdagavond 19 april om 19:30 uur. De Ajax Vrouwen bereikten de laatste vier door in de kwartfinale het Ajax Vrouwen Talententeam met 1-5 te verslaan. Feyenoord schakelde FC Twente uit door in Rotterdam met 3-0 te winnen.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials