Verslag | Leuchter pakt Ajax Vrouwen bij de hand tegen vv Alkmaar

Leuchterjuichen1280
Leuchterjuichen1280

De Ajax Vrouwen hebben in de tweede helft het verschil gemaakt tegen vv Alkmaar in het duel in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Na een doelpuntloze eerste helft, schoot Romée Leuchter met twee doelpunten de Ajax Vrouwen langs de Noord-Hollandse tegenstander.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Trainer Danny Schenkel zag geen reden tot wisselen in zijn basiself na de 1-2-overwinning van een kleine week geleden tegen de PSV Vrouwen. De oefenmeester kreeg daarin zijn gelijk.

De eerste helft bleef nog wel verstoken van goals. Onder andere Leuchter, Nadine Noordam en Victoria Pelova kregen kansen om de openingstreffer te noteren; maar keeper Liefting was een sta-in-de-weg, of het vizier stond niet op scherp. De Ajacieden hadden optisch het overwicht, maar konden dat dus in de eerste 45 minuten niet omzetten in goals.

In de tweede helft werden de duimschroeven nog eens verder aangedraaid. Nu kreeg Chasity Grant al snel in die helft de mogelijkheid om de 1-0 binnen te werken. Ook zij stuitte van dichtbij op de doelverdediger van vv Alkmaar.

Na een uur spelen opende Leuchter eindelijk de score. Het was inmiddels al haar zestiende goal in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Met haar doelpunt was de ban gebroken.

Geen hattrick
Diezelfde Leuchter maakte enkele minuten later op prachtige wijze de 2-0. Een inspeelpass van Eshly Bakker leek aan de spits voorbij te gaan. Met de punt van haar schoen nam ze bal alsnog knap aan en zonder de bal te laten stuiteren schoot ze uit de draai haar tweede treffer tegen de touwen.

Met die 2-0 was het pleit beslecht. Leuchter dacht in de slotfase een derde streepje achter haar naam te krijgen, maar haar hattrick ging niet door. De veelscorende spits werd teruggefloten voor buitenspel. De Ajax Vrouwen blijven na de 2-0-overwinning koploper in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen.

Ajax Vrouwen – vv Alkmaar 2-0 (0-0)
61. Leuchter 1-0
68. Leuchter 2-0

Ajax Vrouwen: Van Eijk, Van der Most, Van der Gragt, Doorn (81. De Sanders), Spitse (86. Munsterman), Noordam, Van de Velde (81. Altelaar), Pelova (75. Sebajo), Bakker (86. Tromp), Leuchter, Grant

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Spandoekvanity1280

Ajax Vrouwen steunen zieke Lewerissa: 'Dan is voetbal bijzaak'

De Ajax Vrouwen speelden maandagavond de topper tegen de PSV Vrouwen in Eindhoven. Eerder ging de wedstrijd niet door vanwege hevige regenval. Maar voordat de bal daadwerkelijk rolde, was er een moment voor iets belangrijkers. Zowel Ajax als PSV kwam met een steunbetuiging voor de zieke Vanity Lewerissa.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Leuchter Grant 880

Resterend programma Ajax Vrouwen

De KNVB heeft het resterende programma van de Pure Energie Eredivisie gepubliceerd. De Ajax Vrouwen beginnen vrijdag 4 maart met een thuisduel met VV Alkmaar en eindigen op vrijdag 20 mei met de topper tegen FC Twente.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials