Ten Hag: 'We kunnen nare smaak wegspoelen'

Na de dramatische uitschakeling in de UEFA Champions League door Benfica wacht Ajax zondag weer een topduel. In de Johan Cruijff ArenA is Feyenoord de tegenstander. Trainer Erik ten Hag blikte vrijdagmiddag vooruit op deze Klassieker.

Tags

  • #AJAFEY
  • #TenHag

Socials

De uitschakeling kwam als een mokerslag aan, erkende Ten Hag. "Natuurlijk is het duidelijk dat deze teleurstelling aankomt. Maar een sportman vecht terug, raapt zich weer bij elkaar en richt zich op de toekomst. We moeten zorgen dat we volgend jaar weer in de Champions League spelen."

Bekijk hier nog een keer de volledige persconferentie ↓

De trainer heeft de afgelopen dagen minder voetbal gekeken, want hij was er wel even klaar mee. Dat betekent niet dat hij niet met voetbal bezig was. "Ik heb mij met Feyenoord beziggehouden. Ik ken hun principes en kan mij er wel een voorstelling van maken. Gisteren heb ik niet zoveel van hun wedstrijd gezien maar ik weet hoe ze spelen. Zij hebben geen geheimen voor mij."

Ander Feyenoord
"Nu staat er een totaal ander Feyenoord dan de afgelopen jaren. Dit Feyenoord wil domineren, ze hebben een idee aan de bal en zetten hoog druk met een hoge intensiteit. Dat is een verschil met andere jaren."

Dat Feyenoord de eerstvolgende tegenstander is na zo’n midweekse deceptie, doet Ten Hag niet veel. "Je kan er weinig aan doen. Ik vind het prima. Het is een grote wedstrijd waarin we die nare smaak van de Europese uitschakeling echt kunnen wegspoelen. Ik heb met veel spelers individueel gesproken de afgelopen dagen, maar ook in groepjes om de stemming te peilen, hoe we verder gaan. Want we moeten zo snel mogelijk in de positiviteit komen. We hebben nog veel om voor te spelen: de beker en de competitie. Er zijn nog veel finales en zondag is er een van. De druk is ook na dinsdag hetzelfde: we moeten kampioen worden."

Goed gereageerd
Ten Hag gebruikte de teleurstelling van drie jaar geleden toen Ajax Europees de weg naar de finale geblokkeerd zag worden door Tottenham Hotspur. "Toen hebben we in de competitie goed gereageerd met een goed resultaat. Nu hebben we deze wedstrijd op dezelfde manier aangevlogen. Als we hetzelfde resultaat boeken als toen tegen Utrecht ben ik heel blij."

Tags

  • #AJAFEY
  • #TenHag

Socials

Gerelateerde artikelen

Schuursklaassenthumb1280

20 second countdown #3 | Klaassen 🆚 Schuurs | 'Ja, jij bent team Davy?'

In 20 second countdown gaan twee Ajacieden de strijd met elkaar aan. De regels zijn simpel. Elke speler heeft twintig seconden op de klok staan. Heb je een antwoord gegeven, dan tikt de tijd van de tegenstander weg, tot het volgende antwoord. In deze aflevering nemen Davy Klaassen en Perr Schuurs het tegen elkaar op.

Tags

  • #Klaassen
  • #Schuurs

Socials

Makkelie 880

Makkelie scheidsrechter bij Ajax – Feyenoord

De Klassieker wordt zondag gefloten door Danny Makkelie. In de Johan Cruijff ArenA wordt hij bijgestaan door zijn assistenten Hessel Steegstra en Jan de Vries. Sander van der Eijk is de vierde official.

Tags

  • #AJAFEY

Socials

Tyton Interview 880

Aanwinst Tyton: 'Ik heb geen moment getwijfeld'

Afgelopen week tekende Przemyslaw Tyton bij Ajax een contract tot het einde van dit seizoen, om zo de afwezigheid van Remko Pasveer en Jay Gorter op te vangen. Wij spraken de 35-jarige Pool vlak voor zijn eerste training op de Toekomst.

Tags

  • #Tyton

Socials