Verslag | Puntenverlies voor Ajax Vrouwen tegen Telstar

Telstar1920
Telstar1920

De Ajax Vrouwen zijn er niet in geslaagd om de eerste thuiswedstrijd van het seizoen om te zetten in een overwinning. De ploeg van Suzanne Bakker speelde zondag op sportcomplex de Toekomst met 0-0 gelijk tegen Telstar. Dit betekent het eerste puntenverlies van het seizoen voor de Ajacieden.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

De Ajax Vrouwen, met Eredivisie-debutant Lily Yohannes (16) in de basisopstelling, voerden vanaf de eerste minuut de regie in eigen huis. De thuisploeg deelde in de openingsfase enkele speldenprikjes uit, maar was te slordig aan de bal om Telstar al vroeg in de wedstrijd pijn te doen.

In de loop van de eerste helft kregen de Ajax Vrouwen nog een grote kans om de score te openen op sportcomplex de Toekomst. Na een matige terugspeelbal van Telstar kwam Romée Leuchter oog in oog met Kelly Steen. De Ajax-spits tikte de bal langs de keeper, werd vervolgens aangetikt en ging naar de grond, maar het speeltuig werd niet op de stip gelegd.

Aan het begin van het tweede bedrijf was er een kansenregen aan beide kanten. De ploeg van Bakker kreeg binnen enkele minuten twee goede mogelijkheden, maar het ontbrak aan scherpte voor de goal. Telstar was aan de andere kant gevaarlijk voor de goal van Regina van Eijk, maar ook bij de uitploeg stond het vizier niet op scherp.

In de slotfase voerden de Ajax Vrouwen de druk op de defensie van Telstar op. Echter slaagden de Amsterdamse dames er niet meer in om te scoren. Ook de uitploeg wist geen treffer te produceren, waardoor de wedstrijd eindigde zoals hij begon: 0-0.

Ajax Vrouwen - Telstar 0-0 (0-0)

Ajax Vrouwen: Van Eijk; Noordam, De Sanders, Spitse, Keijzer (66. Keukelaar); Yohannes, Van Gool, Sabajo (Kardinaal); Grant, Leuchter, T.Hoekstra (66. Noordman)

 

Gerelateerde artikelen

Still VBS Romee SITE

Leuchter: 'Hoop dat ik belangrijk kan blijven'

Romée Leuchter kent een uitstekende seizoenstart. De spits van de Ajax Vrouwen was in de finale van de eerste voorronde van de UEFA Women's Champions League twee keer trefzeker en maakte tijdens de eerste competitiewedstrijd tegen Excelsior een hattrick. Desondanks is ze nog niet bezig met de topscorerstitel. "Het belangrijkste is dat we prijzen pakken met het team."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Leuchter HL 1920

Highlights Excelsior - Ajax Vrouwen | Hattrick Leuchter

De Ajax Vrouwen zijn de Azerion Vrouwen Eredivisie vrijdagavond goed begonnen. Op bezoek bij Excelsior was Romée Leuchter verantwoordelijk voor alle Ajax-doelpunten en de eerste zege van de competitie: 1-3.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

230928 FC24 SITE

Ajax Vrouwen voor het eerst in FC 24: 'Vroeger maakte ik mezelf na'

Voor het eerst zitten de Ajax Vrouwen in het voetbalspel FC 24, het voormalige 'FIFA' van EA Sports. We togen naar de Toekomst om de spellen uit te delen aan de Ajax Vrouwen. "Dit gaat mijn neefje wel spelen. Ik kan dit zelf niet zo goed. Maar dat je met de club in dit spel zit is wel heel bijzonder."

Tags

  • #FC24

Socials