Verslag | Tadic en Klaassen schieten Ajax op prachtige wijze langs PEC Zwolle

Ryanheaderhome1280

Ajax heeft zaterdagavond goede zaken gedaan in de titelstrijd met PSV. De Ajacieden wonnen in eigen huis met 3-0 van PEC Zwolle. Dusan Tadic opende de score met een prachtige dropkick, Davy Klaassen schoot met twee treffers de eindstand op het scorebord.

• #AJAPEC

Youri Regeer maakte in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle zijn basisdebuut in de Eredivisie. De 18-jarige Haarlemmer startte zaterdagavond op de rechtsbackpositie. Daarnaast kreeg ook Mohammed Kudus een plek in de basisopstelling van Erik ten Hag, de Ghanees verving Steven Berghuis.

Ajax begon niet scherp aan de wedstrijd, dit leverde binnen de minuut een levensgrote mogelijkheid op voor PEC Zwolle. Een scherpe voorzet van de Zwollenaren werd tot grote opluchting van de Amsterdamse fans over het doel van Maarten Stekelenburg gekopt.

Na dit hachelijke moment voerde Ajax de druk op de Zwolse defensie op. De Ajacieden zochten naar gaten in het defensieve bolwerk van PEC, maar grote mogelijkheden bleven uit.

Prachtgoal Tadic
In de dertigste minuut brak Ajax de verdediging van de ploeg van Dick Schreuder alsnog open. Tadic was de diepte ingestuurd door Kenneth Taylor en schoot de bal met een dropkick feilloos achter ex-Ajacied Lamprou: 1-0.

Kort na de openingstreffer van de Servische aanvoerder kwam Ajax met de schrik vrij. Een goed aangesneden voorzet van Clement werd van dichtbij over het Amsterdamse doel geschoten door Redan. De Ajacieden wisten voor rust de voorsprong niet meer te verdubbelen, waardoor de ploeg van Ten Hag met een minimale voorsprong de kleedkamer opzocht.

Klaassen verdubbelt voorsprong
In tegenstelling tot de eerste helft, begon Ajax een stuk sterker aan het tweede bedrijf. In de vijftigste minuut resulteerde dit in de 2-0. Jurriën Timber dook na een goede pass van Tadic op in het strafschopgebied van PEC Zwolle, waarna hij het aluminium trof. In de rebound kon Klaassen voor open goal zijn achtste competitietreffer van het seizoen binnentikken.

In de 66e minuut verving Devyne Rensch de moegestreden Regeer. De negentienjarige verdediger maakte voor het eerst sinds 11 maart weer minuten in een officieel duel van de hoofdmacht van Ajax. Kort na de wissel leidde Rensch een grote mogelijkheid in. Hij kwam door over de rechterflank en speelde de bal op Tadic. De Serviër bood Sébastien Haller een uitgelezen kans op de 3-0, maar de Ivoriaan schoot van dichtbij hoog over.

Geweldige treffer Klaassen
In de 81e minuut kwam de 3-0 alsnog op het scorebord. Klaassen dribbelde vanuit het middenveld richting de goal van PEC-sluitpost Lamprou. De 29-jarige middenvelder legde aan en schoot de bal op prachtige wijze met de binnenkant van de voet tegen de netten.

Na dit moment kwam Edson Àlvarez voor de laatste minuten binnen de lijnen. De Mexicaan bereikte met die invalbeurt een fraaie mijlpaal. Het was alweer zijn honderdste wedstrijd in Amsterdamse dienst.

Dankzij de 3-0-overwinning hebben de Amsterdammers de druk op titelconcurrent PSV opgevoerd. Ajax leidt met zeven punten voorsprong de Eredivisie, maar de Eindhovenaren hebben zondagmiddag om 14.30 uur in eigen huis nog een wedstrijd tegoed tegen Willem II.

Ajax – PEC Zwolle 3-0 (1-0)