Liveblog

Aan het verbinden . . .

Speeltijd:
9
0
:
0
0

  • D. Tadić  30"
  • D. Klaassen  51"
  • D. Klaassen  80"
Ajax 1
3
0

30/04/2022
18:45 uur
Johan Cruijff ArenA

PEC Zwolle

Welkom in het liveblog van de wedstrijd Ajax - PEC Zwolle.

  • Ajax won het duel met 3-0 dankzij goals van Davy Klaassen (2) en Dusan Tadic
  • Edson Álvarez speelde zijn 100e wedstrijd voor Ajax
  • Het was de 21e keer dit Eredivisie-seizoen dat Ajax de nul hield

Liveblog

22:17

De stand in de Eredivisie 📊

Stand Eredivisie Web

Dit is momenteel de stand aan kop van de Eredivisie. Ajax heeft 78 punten uit 31 wedstrijden. PSV komt morgen nog in actie tegen Willem II.

Daarmee sluiten we het liveblog af van Ajax - PEC Zwolle. Komende zondag zijn we weer terug met een nieuw liveblog rond AZ - Ajax.


22:10

'I feel very proud'

Edson Álvarez is trots op het feit dat-ie tot de Club van 100 hoort bij Ajax. Hij bedankte de Ajax-fans met een een kort filmpje 👇.


22:01

Wat een plaatje 📸

Lamprou880

*Flits*

Onze fotograaf legde het moment vlak voor de 3-0 van Davy Klaassen prachtig vast.


21:54

Onze mannen 😍

Na het duel bedankten de Ajacieden het publiek dat aanwezig was bij Ajax - PEC Zwolle. Erik ten Hag loofde de fans voor hun support. "De wisselwerking was fijn."


21:47

Tweetje van Nico 🤳

Op Twitter was Nico Tagliafico kort maar krachtig over de driepunter tegen PEC Zwolle: "Vamos."


21:42

Geen toegang ⛔

Stekelenburg880

Ajax hield dit seizoen 21 keer het doel schoon in de Eredivisie. Alleen in 1972/1973 (22) noteerden de Amsterdammers meer clean sheets in een Eredivisie-seizoen.


21:29

Ten Hag: 'Wisselwerking tussen stadion en elftal was fijn'

Tenhagzijlijn880

Met een 3-0-tussenstand sprongen de Ajax-supporters op en neer in de Johan Cruijff ArenA en zongen ze de Ajacieden toe. Erik ten Hag genoot ervan, gaf hij toe bij ESPN. "Ik ben met de wedstrijd bezig, maar het was een goede entourage in de Johan Cruijff ArenA. Dat kwam ook door ons. We speelden goed, dan krijg je het publiek mee. Dat was een fijne wisselwerking."

"We hebben de hele wedstrijd onder controle gehad", vervolgde hij. "PEC Zwolle speelde dapper, maar we hadden ze meer pijn kunnen doen door loopacties te maken. Die kwamen wat te weinig. Maar all over hebben we acht tot negen grote kansen gecreëerd."

De coach koos bewust vandaag om met twee spitsen te beginnen; Sébastien Haller en Dusan Tadic. Daarmee werd het 4-3-3-systeem overboord gegooid. "Ik denk niet zo in systemen. Het gaat om de veldbezetting. Spelers mogen daar creatief in zijn. Ze moeten samen op een dynamische manier de ruimtes bezetten. Dan zie je dat de tegenstander daar moeite mee heeft."

Blessures
De opstelling tegen PEC Zwolle was ook mede ingegeven door blessures aan Ajax-zijde. "Als een ploeg in de maanden februari en maart heel veel blessures krijgt, vallen de automatismes weg. Daar hadden wij last van. Vandaag hebben we dat goed ingevuld."

"Met Lisandro Martínez ziet het er niet zo heel goed uit, die heeft een terugval gehad", liet hij verder weten. "Noussair Mazraoui gaat beter. Of dat goed genoeg is richting volgende week, moeten we nog bekijken.”


21:19

Tadic: 'Er was meer beweging'

Tadiczijlijn880

Ajax startte wat stroef tegen PEC Zwolle, maar na de eerste goal ging het beter. Dusan Tadic vond dat het ook aan de tegenstander lag dat Ajax wat moeizaam aan het duel begon. Hij gaf de complimenten aan de Zwollenaren en het spelidee van trainer Dick Schreuder. "Ze speelden met veel lef."

De Serviër speelde vandaag samen met Sébastien Haller in de spits. "Ik vind het altijd fijn als ik een vrije rol heb. De laatste vier à vijf wedstrijden was ons spel een beetje statisch, waardoor het moeilijker was om in mijn kracht te komen. Nu was er meer beweging en konden we het spel maken."

Tadic schoot zelf de 1-0 heerlijk binnen en was erg blij met zijn prachtige treffer. "Ik kreeg een goede bal van Taylor en denk dat het een heel mooi doelpunt was. Het doelpunt van Davy (de 3-0, red.) was ook heel mooi, ik ben blij voor hem", besluit de Ajax-aanvoerder.


21:05

Klaassen: 'Hele wedstrijd het gevoel dat het goed zou komen'

Davyapplaus880

Ajax won vanavond met relatief gemak van PEC Zwolle. Uiteindelijk werd het 3-0 in de Johan Cruijff ArenA. Voor de camera van ESPN gaf Davy Klaassen toe dat het de laatste tijd niet makkelijk ging voor de Amsterdammers.

"Alleen we wonnen wel. Maar elke wedstrijd hoop je dat je zo’n wedstrijd als vandaag neer kan leggen. Ik had de hele wedstrijd het gevoel dat het goed zou komen.”

Na de 1-0 van Dusan Tadic in de eerste helft, was Klaassen zelf betrokken bij Ajax' tweede en derde treffer. Bij de 2-0 was de middenvelder adequaat, nadat een poging van Jurriën Timber op de paal belandde. "Als je er niet staat, kan je ‘m ook niet binnenschieten."

De 3-0 van Klaassen was een beauty. Van buiten de zestien krulde de middenvelder de bal prachtig binnen. "Ik had 'm op die positie al een paar keer afgegeven, maar de jongens schoten 'm voornamelijk op de keeper, dus ik dacht dan doe ik het zelf maar een keer”, lachte Ajax’ nummer zes. "Ik lepelde ‘m een beetje, ik raakte de bal perfect."


20:51

Welkom in de Club van 100, Edson! 🇲🇽

Edson100 Full Foto Vierkant (1)

Met zijn speelminuten tegen PEC Zwolle voetbalde Mexicaan Edson Álvarez zich in de geschiedenisboeken van Ajax. De middenvelder maakte voor de honderdste keer zijn opwachting in het elftal van de koploper van de Eredivisie. 


20:38

Uitblinker & King of the Match

Davyking880

90

[20:34]

FT / 3-0-zege

Het laatste fluitsignaal klinkt in de Johan Cruijff ArenA. Ajax wint met 3-0 van PEC Zwolle en vergroot de voorsprong op PSV tot zeven punten. De Eindhovenaren spelen morgen tegen Willem II.


81

[20:24]

Nummer 💯 voor Álvarez

K. Taylor

(Uit)
8

E. Álvarez

(In)
4

81

[20:24]

Nog een aantal minuten voor Brobbey

(Uit)
0

B. Brobbey

(In)
9

80

[20:23]

Een plaatje van Klaassen 😍

Klaassen dribbelt vanuit het middenveld richting de goal van PEC-sluitpost Lamprou. De 29-jarige middenvelder legt aan en schiet de bal op prachtige wijze met de binnenkant van de voet tegen de netten. Wat een doelpunt!


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Tadicuitleg2904

In beeld | Ajax richt vizier op PEC Zwolle

De Ajax-selectie heeft vrijdagmiddag getraind op sportcomplex de Toekomst in aanloop naar het thuisduel met PEC Zwolle. De koploper van de Eredivisie komt zaterdag om 18:45 uur in actie in de Johan Cruijff ArenA.

Tags

  • #AJAPEC

Socials