Victoria Pelova vertrekt naar Arsenal

Header Pelova 1280
Header Pelova 1280

Victoria Pelova heeft voorlopig haar laatste wedstrijd voor de Ajax Vrouwen gespeeld. De 23-jarige aanvallende middenvelder vertrekt per direct naar Arsenal.

Tags

  • #Pelova

Socials

Pelova (Delft, 3 juni 1999) speelde bij Ajax sinds de zomer van 2019, toen zij overkwam van ADO Den Haag. Ze maakte op 25 augustus 2019 haar debuut voor de Ajax Vrouwen in de uitwedstrijd tegen VV Alkmaar (1-2). Sindsdien speelde de Oranje-international 86 wedstrijden voor de Amsterdammers, waarin zij veertien keer scoorde.

'Elke minuut genoten'
"Ik besef het nu nog niet, maar zodra ik in het vliegtuig stap komen de tranen misschien", vertelde Pelova voor haar vertrek naar Londen. Met de Ajax Vrouwen veroverde ze in 2022 de beker en speelde ze een prachtig kwalificatietoernooi in Denemarken voor de UEFA Women's Champions League. "Het afgelopen halfjaar was geweldig. Het team was zo leuk, de jonkies zijn zo leuk, alles klopte gewoon. Ik heb elke minuut genoten, zelfs op trainingen. Ik ga mijn teamgenoten enorm missen."

Daphne Koster: "Ik ben ontzettend blij voor Victoria dat zij deze prachtige transfer maakt. Zij is altijd duidelijk geweest in haar wens om ooit naar het buitenland te gaan en wij hebben beloofd haar hierin te steunen. Die talentontwikkeling is iets waar we binnen Ajax voor staan. Natuurlijk gaan we haar enorm missen, maar ik wens haar alle succes in Londen."

Gerelateerde artikelen

Pelova T 1280

Pelova: 'Voortborduren op het eerste duel'

De Ajax Vrouwen spelen woensdagavond misschien wel de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen. Inzet is een plek in de groepsfase van de UEFA Women's Champions League, maar daar moet wel Arsenal voor worden verslagen. De Ajax Vrouwen hebben alle vertrouwen in een goede afloop. Victoria Pelova, Nadine Noordam en trainer Suzanne Bakker blikken vooruit. 'Een mooie ambiance met een wedstrijd die we hopelijk winnend afsluiten.'

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Header 880

Nieuw contract voor Victoria Pelova

Ajax en Victoria Pelova hebben overeenstemming bereikt over een nieuw contract. De nieuwe verbintenis van de middenvelder loopt tot en met 30 juni 2023. "Ik wil kampioen worden met Ajax."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials