Nieuw contract voor Victoria Pelova

Ajax en Victoria Pelova hebben overeenstemming bereikt over een nieuw contract. De nieuwe verbintenis van de middenvelder loopt tot en met 30 juni 2023. "Ik wil kampioen worden met Ajax."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Pelova werd op 3 juni 1999 geboren in Delft en speelt sinds 2019 bij Ajax. De Oranje-international maakte op 25 augustus 2019 haar debuut voor de Ajax Vrouwen, tijdens de wedstrijd VV Alkmaar – Ajax (1-2). In het seizoen 2020/2021 werd Pelova uitgeroepen tot Speelster van het Jaar bij de Ajax Vrouwen.

Kampioen worden
De reden om bij te tekenen was simpel. "Ik wil kampioen worden met Ajax, dat is altijd mijn droom geweest. Daarnaast wil ik ook graag heel ver komen in de UEFA Women's Champions League", begon de middenvelder.

Er was interesse genoeg voor Pelova. "Er waren een aantal aanbiedingen. De stap naar het buitenland moet goed zijn, het voelde nu nog niet goed, waardoor ik blijf." Pelova had ook nog even kunnen wachten met het maken van de beslissing. "Ik wil rust en me volledig focussen op de Ajax Vrouwen."

Doelpunten
Pelova ziet een goede groep. "We zijn aanvallend nog beter geworden. Ik proef een enorme honger naar prijzen binnen onze selectie. We moeten elke wedstrijd voor de goals gaan, dat heb ik vorig jaar wel geleerd. We zijn extra hongerig nu."

"Ik denk dat de groep me wel als een leider ziet nu, dat voel ik ook. Op het veld ben ik niet zo'n prater, daar moet ik mezelf in ontwikkelen. Daar komt ook een bepaalde druk bij. Ik moet elke wedstrijd presteren en dat mag iedereen van me verwachten", ging de international verder.

Week van de waarheid
Elke wedstrijd uitblinken, dat is wat Pelova wil. "Constanter worden en veel goals en assists leveren." Donderdag staat er een hele belangrijke wedstrijd voor de deur in de eerste voorronde van de Women's Champions League. Het wordt de week van de waarheid. Ik heb er heel veel zin in want het gaat ergens om. Het liefst speel ik alleen maar van dit soort wedstrijden."

Gerelateerde artikelen

Thumbpelova

Victoria Pelova verkozen tot Speelster van het Jaar

Victoria Pelova is Speelster van het Jaar geworden bij de Ajax Vrouwen. Het is de eerste keer dat deze prijs wordt uitgedeeld. De speelster van het jaar wordt gekozen door de Ajax-supporters en technische staf.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials