Vonkova stopt met voetballen

Vonkova2
Vonkova2

Lucie Vonkova zet een punt achter haar voetbalcarrière. De Tsjechische aanvaller van de Ajax Vrouwen speelde sinds de zomer van 2019 in Amsterdam. Destijds kwam ze over van het Duitse Bayern München. In twee jaar tijd, inclusief de coronabreak, kwam ze tot twintig wedstrijden voor Ajax. Daarin wist ze vier keer te scoren.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Vonkova maakte direct indruk bij haar debuut bij de Ajax Vrouwen door in de uitwedstrijd tegen vv Alkmaar een doelpunt te maken. Ze won in haar tijd in Amsterdam é​én prijs: de Eredivisie Cup seizoen 2020/2021. 

De 29-jarige aanvaller werd in 2016 en 2017 in haar eigen land verkozen tot Tsjechisch speelster van het jaar. In haar carrière kwam ze naast Ajax en Bayern München verder nog uit voor USV Jena, Duisburg, Sparta Praag en FK Teplice. 

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Selfieajaxvrouwen

Top 10 Goals | Ajax Vrouwen in 2020/2021

Van de briljante lob van Marjolijn van den Bighelaar tegen FC Twente tot de pegel van Jonna van de Velde in de UEFA Women's Champions League tegen Bayern München. We hebben de tien mooiste doelpunten van de Ajax Vrouwen in het seizoen 2020/2021 voor je op een rij gezet.

Tags

  • #Top10Goals

Socials

Ajaxadodenhaag

Highlights ADO Den Haag - Ajax Vrouwen | Spectaculair slot van het seizoen

In de laatste wedstrijd van seizoen 2020/2021 gingen de Ajax Vrouwen op bezoek bij ADO Den Haag. Een tweede plek in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen zat er alleen nog in als Ajax een achterstand van drie punten en zeven goals in doelsaldo goed zou maken op PSV. Dat zat er niet in. Maar het duel in de Hofstad werd alsnog een spektakel: 3-5.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Lewerissa6

Ajax Vrouwen winnen slotduel na spectaculair einde

De Ajax Vrouwen hebben zondag op knappe wijze de slotwedstrijd van het seizoen gewonnen. Op bezoek bij ADO Den Haag keek de ploeg van Danny Schenkel lang tegen een 2-0-achterstand aan, maar werd na een spectaculaire slotfase uiteindelijk met 3-5 gewonnen. Nikita Tromp en Vanity Lewerissa scoorden ieder twee keer, terwijl Victoria Pelova tegen haar oude club het slotakkoord verzorgde.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials