Vooral teleurgestelde reacties uit Ajax Vrouwen-kamp na gelijkspel: 'In de afronding moet het beter'

De Ajax Vrouwen kwamen zondagmiddag in eigen huis niet verder dan een 0-0-gelijkspel tegen PSV. Daarmee morsten de Ajacieden dure punten in de titelrace met FC Twente. Het ontbrak bij de Ajax Vrouwen vooral aan finesse voor de goal. "Ik zag teleurgestelde 'koppies' op het veld", sprak trainer Danny Schenkel na afloop.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Toch loofde Schenkel zijn ploeg ook voor het spel tegen PSV Vrouwen. "Ik heb tegen de groep gezegd dat ze best trots mogen zijn", vertelde hij na de 0-0. "We hebben het publiek laten zien dat we fantastisch kunnen voetballen en hebben PSV zwaar onder druk gezet. Alleen in de afronding had het beter gemoeten."

Onder andere Victoria Pelova had haar vizier niet op scherp. Dat vond zij zelf ook. "Ik heb vier schotkansen gehad, waarvan er twee echt in mochten. Ik baal wel echt heel erg, vooral omdat we ook voor eigen publiek speelden. Ik moet dit nog even verwerken."

Aan de andere kant van het veld kon keeper Regina van Eijk zich wel onderscheiden met twee belangrijke reddingen voor rust. "Zij heeft zich echt fantastisch ontwikkeld", reageerde Schenkel op haar spel.

Van Eijk was zelf tevreden over haar spel, maar baalde van het gelijkspel. "Het was nog best lastig vanmiddag. We waren zoveel op de helft van de tegenstander. Dan moet ik wel gefocust blijven."

De titelrace
Vanwege het gelijkspel hebben de Ajax Vrouwen de landstitel niet meer in eigen hand. FC Twente is nu koploper in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Beide clubs 42 punten gehaald, maar FC Twente heeft een beter doelsaldo en een wedstrijd minder gespeeld.

"Maar zij gaan ook nog naar ADO Den Haag, krijgen PSV nog in eigen huis en komen nog hier naartoe. Het zwaartepunt voor hen ligt aan de achterkant van de competitie", wierp Schenkel tot slot een blik op het resterende programma. 

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Handenschuddennafloop1280

Samenvatting Ajax Vrouwen - PSV

De Ajax Vrouwen zijn er niet in geslaagd voor de derde keer in één seizoen te winnen van PSV. In eigen huis bleef de ploeg van Danny Schenkel steken op 0-0. Er waren kansen genoeg om een treffer te maken, maar verschillende Ajacieden faalden in de afronding.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Pelovametbal1280

Verslag | Rommelig schaakspel tussen Ajax Vrouwen en PSV eindigt doelpuntloos

De topper in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen tussen Ajax en PSV is geëindigd in een doelpuntloos gelijkspel: 0-0. In de wedstrijd op sportcomplex de Toekomst was Ajax wel de bovenliggende partij, maar was de ploeg van Danny Schenkel veel te onzorgvuldig om het PSV echt lastig te maken.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials