Voormalig Ajax-directeur Kales (81) overleden  

Kales
Kales

Ajax heeft met droefheid kennis genomen van het overlijden van voormalig algemeen directeur Frank Kales. Kales maakte van februari 1999 tot medio juni 2000 deel uit van de directie. Hij was de tweede directeur van Ajax sinds de beursgang van de Amsterdamse club. Kales is 81 jaar geworden. 

Tags

  • #Kales

Socials

Tijdens Ajax' nieuwjaarsreceptie op 8 januari 1999 maakte Michael van Praag bekend dat de Raad van Commissarissen Frank Kales per 1 februari wilde benoemen tot algemeen directeur van Ajax. Kales, van 18 april 1942, was afkomstig van computerfabrikant IBM.  


Onder zijn verantwoordelijkheid startte de sponsorovereenkomst van adidas, maar lang duurde de Ajax-periode van de voormalig basketbal-internationald niet. Op 14 juni 2000 legde Kales, die Ajax naar Amerikaans model wilde neerzetten, na een verschil van inzicht met de RvC zijn functie neer. Het was de volgende mutatie in korte tijd. In februari van het nieuwe millennium vertrok Danny Blind als directeur spelerszaken, een maand later volgde de exit van hoofdtrainer Jan Wouters. 
 

In de krap anderhalf jaar dat Kales bij Ajax zat, hamerde hij op het belang van buitenlandse samenwerkingsverbanden. Zo tekende de club onder zijn bewind een overeenkomst met het Mexicaanse Chivas Guadelajara.  

 

Ajax wenst de nabestaanden van Kales veel sterkte met de verwerking van dit verlies. 

Gerelateerde artikelen

GEELS 75 TH 1920

Voormalig Ajax-spits Ruud Geels (75) overleden

Altijd scoorde hij, maar nooit stond hij écht op de voorgrond. Met het overlijden van Ruud Geels is Ajax een van zijn beste spitsen ooit ontvallen. Ajax bereikte zaterdag het trieste bericht over het overlijden van de topscorer van weleer. Geels speelde tussen 1974 en 1978 166 duels voor Ajax, waarin hij maar liefst 153 keer scoorde. De Haarlemmer is 75 jaar geworden.

Tags

  • #Geels

Socials

Geels1920

In Memoriam: Ruud Geels (1948-2023)

Topschutter Ruud Geels is op 75-jarige leeftijd overleden. De spits maakte in de jaren '70 furore met veel spectaculaire doelpunten. Geels werd vijfmaal topscorer van de Eredivisie, waarvan vier keer op rij in zijn jaren bij Ajax. In 1977 won hij met Ajax de landstitel door meer dan de helft van alle doelpunten te maken.

Tags

  • #Geels

Socials

Groot Header 880 Goed

Oud-Ajacied en topschutter Henk Groot (84) overleden

Ajax bereikte woensdag het trieste nieuws over het overlijden van Henk Groot. De illustere oud-Ajacied speelde tussen 1959 en 1970 305 officiële duels voor Ajax en maakte daarin liefst 207 doelpunten. Daarmee behoort hij tot de allerbeste schutters in de Ajax-historie. Alleen Sjaak Swart, Johan Cruijff en Piet van Reenen scoorden vaker voor Ajax.

Tags

  • #Groot

Socials