Voormalig looptrainer Cees Koppelaar (81) overleden

Koppelaar1
Koppelaar1

Ajax ontving maandag het treurige bericht over het overlijden van voormalig looptrainer Cees Koppelaar. De specialist werkte in de jaren zestig, zeventig en tachtig onder diverse hoofdtrainers van Ajax, waaronder Rinus Michels, Aad de Mos en Johan Cruijff.

Tags

  • #Koppelaar

Socials

Koppelaar was een looptrainer die eerst met de gouden lichting Ajacieden van Michels werkte. Onderweg naar de wereldtop profiteerden spelers als Cruijff, Sjaak Swart, Ruud Krol en Johan Neeskens van de kennis en kunde van Koppelaar.

Ook in de jaren tachtig bleef de loopspecialist bij Ajax werkzaam. In die tijd werkte hij met spelers als Marco van Basten, John Bosman en Frank Rijkaard. De looptrainer verdiende zijn sporen vooral ook in de atletiek- en hockeywereld.

Van links naar rechts: Cees Koppelaar, Cor van der Hart, Tonny Bruins Slot, Johan Cruijff en Spitz Kohn.

Van links naar rechts: Cees Koppelaar, Cor van der Hart, Tonny Bruins Slot, Johan Cruijff en Spitz Kohn.

Koppelaar bleef na zijn actieve carrière Ajax bezoeken, onder meer als gast bij de reünie voor oud-spelers en -trainers van Ajax 1.

Hij werd 81 en overleed in zijn woonplaats Akersloot. De club wenst de nabestaanden van Koppelaar veel sterkte met de verwerking van dit verlies.

Tags

  • #Koppelaar

Socials

Gerelateerde artikelen

Cruijffgroningen

Ajax Doc | De erfenis van Johan Cruijff

Wat heeft Johan Cruijff nagelaten in de voetbalwereld? Trainers als Arrigo Sacchi en Arsène Wenger beschrijven welke invloed de speler en trainer Cruijff de afgelopen decennia op het voetbal heeft gehad. Ajax' nummer veertien overleed op 24 maart 2016, zes jaar geleden, maar leeft nog altijd voort in de gedachtegang van vele voetballers en trainers wereldwijd.

Tags

  • #Cruijff

Socials