Vos: 'Het is een enerverende periode'

Dave Vos blikt terug op de afgelopen weken. De hoofdtrainer van Jong Ajax ziet ondanks de teleurstellende resultaten voldoende aanknopingspunten richting de laatste periode van de Keuken Kampioen Divisie. "Het is een reeks van wedstrijden waar ongelooflijk veel gevraagd wordt van alle spelers."

Tags

  • #Vos

Socials

Voor Vos is het soms puzzelen met zijn selectie. Er zijn dit seizoen best veel wisselingen geweest binnen de groep. "Het bereik van de UEFA Youth League met Ajax O18 is voor ons ook belangrijk. Dus je moet goed afstemmen in welk elftal spelers spelen. Dat betekent dus dat je met wisselende samenstellingen speelt. In de afgelopen fase is dat wat extremer geweest."

Warm bad
Toch klaagt Vos daar verder niet over. "Wij zijn er ook voor om speler door te ontwikkelen naar het eerste elftal. Dat is waar het om draait. Maar spelers die rondom het eerste elftal zitten en terugkomen naar Jong Ajax willen we een warm bad bieden. Het terugkeren is voor hen niet altijd even makkelijk."

Het einddoel is om spelers naar Ajax 1 te brengen. En tot op heden lukt dat goed, vindt Vos. "Als je ziet hoeveel spelers er dit seizoen al in de Johan Cruijff ArenA minuten heeft gemaakt is dat iets waar wij als staf van Jong Ajax wel blij van worden."

Gerelateerde artikelen

Kalokohheader1920

Kalokoh en Rijkhoff helpen Jong Ajax langs Jong PSV

Jong Ajax heeft de tweede zege op rij geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. Op sportcomplex de Toekomst waren de beloften met ruime cijfers te sterk voor Jong PSV. Aan de hand van David Kalokoh en Julian Rijkhoff (2) werd het 3-0.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Graafschaphl1920

Highlights De Graafschap - Jong Ajax | Driepunter in Doetinchem

Jong Ajax heeft in speelronde 31 van de Keuken Kampioen Divisie drie punten veiliggesteld. Op bezoek bij De Graafschap wonnen de Ajacieden van Dave Vos met 0-2. Jaydon Banel brak na een uur spelen de ban. In de absolute slotfase schoot Nassef Chourak de einduitslag op het scorebord.

Tags

  • #JongAjax

Socials