Vos (Jong Ajax): 'Zo wil je thuis niet openen'

Trainer Dave Vos en Kristian Hlynsson waren teleurgesteld na de eerste thuiswedstrijd van Jong Ajax van het seizoen. Op de Toekomst was De Graafschap met 1-2 te sterk. "Zo wil je natuurlijk thuis niet openen", zei Vos. Voor Hlynsson was er wel een lichtpuntje. De IJslander droeg voor het eerst de aanvoerdersband in het betaalde voetbal.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Vos was na afloop van de 1-2-nederlaag tegen De Graafschap zichtbaar teleurgesteld. "Zo wil je thuis natuurlijk niet openen. Ik verwachtte een hongerig team, maar als je dan zo start... Daarna duurde het vrij lang tot we in het ritme kwamen", aldus de trainer van Jong Ajax.

De Ajacieden hebben niet lang de tijd om te balen. "Over drie dagen moeten we er weer staan. We zitten in een proces waarin we dingen beter moeten gaan doen met elkaar. We moeten snel leren en ik eis van de jongens dat ze opladen, want dat is wat er van ze wordt verwacht op dit niveau."

Eredivisie-debuut
Hlynsson was maandag voor de eerste keer aanvoerder bij Jong Ajax. Een paar dagen eerder maakte de talentvolle IJslander zijn Eredvisie-debuut. "Het was geweldig om in de Eredivisie te spelen, maar het resultaat had beter gekund. Het is mooi om voor fans te spelen." 

De middenvelder voelde zich ook vereerd om voor het eerst de aanvoerdersband te dragen. "Drie uur voor de wedstrijd hadden we een bijeenkomst en toen zag ik mijn tenue met aanvoerdersband", zei de trotse Hlynsson. "Het was op persoonlijk vlak een goede week."

Gerelateerde artikelen

Kalokohbalen1920

Samenvatting Jong Ajax - De Graafschap

Jong Ajax blijft na twee wedstrijden op nul punten staan. In eigen huis bleek De Graafschap met 1-2 te sterk voor de beloften. Op de Toekomst kwam de ploeg van Dave Vos al vrij rap op achterstand. In de tweede helft vergrootte De Graafschap eerst de voorsprong, voordat Kristian Hlynsson het net deed bollen.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Hlynssonactie1920

Verslag | Jong Ajax staat nog met lege handen

Jong Ajax is nog puntloos na twee competitierondes in de Keuken Kampioen Divisie. Na de nederlaag van vorige week tegen FC Groningen, gingen de beloften maandag onderuit tegen De Graafschap: 1-2.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Degraaff1920

Contractverlenging Tom de Graaff

Ajax en Tom de Graaff hebben overeenstemming bereikt over een nieuw contract. De nieuwe verbintenis van de achttienjarige keeper gaat met terugwerkende kracht in op 1 juli 2023 en loopt tot en met 30 juni 2026. Het oude contract van De Graaff liep tot medio 2024.

Tags

  • #DeGraaff

Socials