Welkom, Aviv | 'Ajax is een grote speler op het gebied van media'

Aviv Hoofdfoto 1280
Aviv Hoofdfoto 1280

Ajax heeft een nieuwe host voor de mediakanalen. Aviv Levy Shoshan neemt per direct de rol van David Butler over. Hij vertrok in de winter naar Paris Saint-Germain. Shoshan reisde eerder voor het onlineplatform 433 de wereld over om interviews te maken met (ster)voetballers en was de spin in het web van het socialmedia-kanaal van voetbalclub FC Barcelona.

Tags

  • #Aviv

Socials

Hallo Aviv. Je bent officieel Ajacied. Hoe voelt dat?
"Het klinkt nog wat gek. Ik ben een geboren en getogen Amsterdammer. Ik weet wat de club betekent voor de stad en de supporters in Nederland en daarbuiten. Het voelt nog wat onwerkelijk dat ik hier nu ook aan de slag ga, maar ik heb er hartstikke veel zin in."

Geboren en getogen Amsterdammer betekent dus ook al van kinds af aan Ajacied?
"Absoluut. Buiten vijf jaar Barcelona, heb ik altijd in Amsterdam gewoond. Het eerste team wat ik mij kan herinneren als jonge Ajax-fan was in de tijd dat Shota Arveladze en Nikos Machlas nog voorin speelden. Het moet een beetje rond 1999/2000 zijn geweest? Als kind weet je al snel dat Ajax niet alleen de grootste club van Nederland is, maar ook één van de grootste ter wereld."

Je woonde niet alleen in de Spaanse kustplaats, je werkte ook nog eens voor de FC Barcelona. Sinds jouw start daar tot nu is het landschap op social media behoorlijk veranderd. Heb jij bij FC Barcelona zelf aan het begin gestaan van de persoonlijke benadering via social media? Het gevoel dat je als fan bijna tussen de spelers staat...
"Dat zou je op zich wel zo kunnen stellen. Toen ik bij Barcelona begon, was het concept van een ‘host’ voor social media nog nieuw, en was Barça de eerste club met een host. Je merkte wel dat het voor de club nog een beetje zoeken was hoe ze daar precies invulling aan moesten geven, zeker als die persoon ook nog dicht op de spelersgroep staat. Nu is een host bijna niet weg te denken op de socialmedia-kanalen van clubs over de hele wereld."

Heb jij die grootheid in de afgelopen jaren gemerkt als host bij FC Barcelona en 433?
"Ja, je volgt clubs natuurlijk op een iets andere manier. Je kijkt om je heen hoe verschillende clubs zichzelf op mediagebied op de kaart zetten. Ajax is daarin een grote speler. Iedere maand kregen wij de cijfers op gebied van social media en interactie op de verschillende kanalen. Ajax stond daar altijd tussen alle andere topclubs."

"Op financieel gebied kan je momenteel in de top het verschil nog amper maken. Daar gaat zoveel geld in om. Maar op mediavlak kan je jezelf nog wel onderscheiden. Kijk maar naar hoe Ajax dat in de afgelopen jaren heeft gedaan met matchdayvideo’s of die campagne met het omsmelten van de schaal."

Wat hoop jij daarin bij te gaan dragen of wat wordt jouw rol op mediavlak?
"Er staat al een werkend topteam. Ik wil vooral creatief bezig kunnen zijn en vette content maken voor de fans. Mijn rol zal iets minder op het social media vlak zijn en meer als presentator. Daarbij moet je denken aan leuke en spontane gesprekken met onder andere de spelers van Ajax."

Je volgt David the Host op. Die ken jij nog uit jullie gezamenlijke tijd bij 433. Heb je met hem gesproken over jouw transfer naar Ajax?
"Zeker. David is één van mijn beste vrienden. We maken nog een podcast samen, dus ik zie en spreek hem regelmatig. Hij vertelde vooral dat Ajax een hele warme club is. Dat je overal toegang tot krijgt en dat alles goed geregeld is."

Hoe zien jouw eerste dagen er bij Ajax uit?
"Gelukkig ken ik de club al een klein beetje en de mensen die er werken. Ik ben de afgelopen weken ingewerkt. Zondag ga ik mee naar het trainingskamp in Oostenrijk. Daarna volgt al vrij snel de Johan Cruijff Schaal. Dat is natuurlijk alweer het begin van het seizoen."

Gerelateerde artikelen

Butler

Thanks, David the Host!

Ajax-host David Butler vertrekt bij Ajax. De presentator kwam in de zomer van 2020 over van het online voetbalplatform 433.

Socials

Microsoftteams Image

Informatie over Ajax Droomdagen en openbare training

De voorbereiding op het nieuwe seizoen is al een tijdje begonnen. De internationals zijn terug en de selectie bereidt zich voor op de start van een nieuw seizoen onder leiding van Alfred Schreuder. Informatie over aanstaande activiteiten voor de fans is hier te vinden.

Tags

  • #Droomdagen

Socials

Bergwijnaankomstthumb

Stevie's first day | Van contractondertekening tot groepstraining

Steven Bergwijn arriveerde vrijdagochtend in de Johan Cruijff ArenA om zijn handtekening te zetten onder een vijfjarig contract. De kersverse aanwinst van Ajax ontmoette zijn nieuwe ploeggenoten, onderging verschillende fysieke testen en etaleerde direct zijn klasse tijdens de groepstraining.

Tags

  • #Bergwijn

Socials