Westermann hoopt bij oude club Ajax te leren als trainer

Heiko Westermann was kort terug bij Ajax. De Duitser speelde in het seizoen 2016/2017 acht duels als Ajacied en is nu werkzaam als jeugdtrainer bij de Duitse voetbalbond. Bij zijn oude club hoopt Westermann te leren als trainer. Op sportcomplex de Toekomst ontmoette de verdediger in ruste uiteraard ook oude bekenden, waaronder onder meer Davy Klaassen.

Tags

  • #Westermann

Socials

De verdediger vond het erg leuk om Klaassen weer te zien. "Zijn Duits is beter geworden'', grapte Westermann. ''Davy en ik konden het altijd goed met elkaar vinden. Het is mooi om hem weer bij Ajax te zien. Hij heeft iets minder haar, maar voor de rest is hij hetzelfde", glimlachte de oud-Ajacied.

Ook Klaassen heeft mooie herinneringen aan de tijd dat hij met Westermann speelde. "Het was maar één jaar, maar er zijn veel mooie dingen gebeurd. Het is leuk om even bij te praten."

Fantastische ontwikkeling
De Duitser keek met veel plezier terug op zijn tijd in Amsterdam. "Mijn mooiste herinnering is om te zien hoe snel de jonge spelers zich ontwikkelden. Het is waanzinnig hoe snel dat is gegaan. Het was heel prettig om met deze jongens te voetballen. Fantastische voetballers én mensen, dat vond ik het leukst."

Ligt Westermann 900 600 2016 11 24 Ajax Panathinaikos 0564

Westermann speelde dat seizoen niet heel veel. "Achteraf gezien was dat natuurlijk teleurstellend, maar de ontwikkeling van de spelers en het bereiken van de UEFA Europa League-finale was heel mooi." Matthijs de Ligt was één van de jonkies die indruk maakte. "Hij wilde beter worden en was een heel goede jongen. Ik heb geprobeerd hem te ondersteunen, dat is voor mij niet meer dan normaal. We hebben nog steeds contact en ik heb hem laatst nog in München gezien. Hij heeft talent en een ongelofelijk doorzettingsvermogen."

Hij was ook op de Toekomst om te leren. "Als speler krijg je weinig mee over hoe Ajax werkt; wat betreft de scouting, training en de jeugdopleiding. Dat zijn graag dingen die ik hier wil zien. Ik hoop dat ik hier vaker kan zijn, ook in het stadion. Mijn laatste wedstrijd was in de UEFA Champions League tegen Bayern München."

Gerelateerde artikelen

Lyon 880

On This Day | Ajax bereikt finale UEFA Europa League

We gaan terug naar 11 mei 2017. Ajax bereikt ten koste van Olympique Lyon de finale van de UEFA Europa League. De ploeg van Peter Bosz verliest met 3-1 in Frankrijk, maar dankzij een 4-1-overwinning in eigen huis is de finale van het Europese clubtoernooi een feit.

Tags

  • #OnThisDay

Socials

Debutant FC Groningen Sanchez 1280

Zo kijken Sánchez en Baas terug op hun debuut: 'Beetje bij beetje wil ik mij laten zien'

Zowel Jorge Sánchez als Youri Baas maakte afgelopen zondag zijn debuut in Ajax 1 tegen FC Utrecht. De Mexicaan is sinds deze zomer Ajacied, linksback Baas maakte al flink wat minuten in Jong Ajax. Beiden kijken terug op een geslaagde entree. "Het kwam wat onverwacht, maar zodra ik het veld instapte ging het prima en was ik gefocust op wat ik moest doen."

Tags

  • #Sánchez
  • #Baas

Socials

Timber Award 1280

Timber valt in de prijzen bij Speler van het Jaar Gala

Jurriën Timber heeft een unieke prestatie geleverd. De Ajax-verdediger is op het Speler van het Jaar Gala twee keer in de prijzen gevallen. Hij won een award voor zowel het Talent van het Jaar in de Eredivisie als de Speler van het Jaar in de nationale competitie. Het Speler van het Jaar Gala wordt georganiseerd door ESPN.

Tags

  • #Timber

Socials