Wolff (16) tekent profcontract: 'Allemaal best wel snel gegaan'

De zestienjarige Kayden Wolff heeft maandag zijn eerste profcontract bij Ajax getekend. De linksbuiten kwam vorig seizoen over van FC Volendam en was zo trots als een pauw toen hij zijn handtekening zette. "Het is een speciale dag voor mij."

Tags

  • #Wolff

Socials

De aanvaller vierde zijn contract met zijn familie. Zijn familieleden vormgen voor hem een belangrijke steunpilaar. "Ze brengen mij altijd naar Ajax, halen mij altijd op. Dat geeft mij motivatie. Je doet het ook wel voor hen, omdat ze zo'n grote bijdrage leveren."

Wolff ziet zichzelf als een aanvaller met een goede dribbel en scorend vermogen. "Ik heb een individuele actie en ben snel. Dat zijn mijn goede punten. Ik kan voorin op alle posities uit de voeten, maar speel het liefste op links. Dan kan ik goed naar binnen komen."

Bergwijn
Vanwege zijn positie kijkt Wolff graag naar Steven Bergwijn bij Ajax. "Hij is ook snel, balvast en kan goed een actie maken. Hij scoort vaak. Dat zijn de dingen die ik ook kan. Ik kan nog wel groeien in het mentale stukje. Op tijd naar bed bijvoorbeeld."

Gerelateerde artikelen

Wolff 1280

Ajax contracteert Kayden Wolff

Ajax heeft Kayden Wolff (Almere, 19 juni 2006) gecontracteerd. De rechtsbuiten tekende een overeenkomst met een duur van drie seizoenen, van 1 juli 2022 tot en met 30 juni 2025. Het betreft het eerste contract voor de 16-jarige jeugdspeler.

Tags

  • #Wolff

Socials