Youri Baas op huurbasis naar NEC

Baas Pb 2 1920
Baas Pb 2 1920

Ajax, Youri Baas en NEC hebben overeenstemming bereikt over de verhuur van de speler aan de Nijmegenaren. De verhuur heeft een looptijd van één seizoen. Het contract van de twintigjarige speler bij Ajax loopt nog tot en met 30 juni 2026.

Tags

  • #Baas

Socials

Baas werd op 17 maart 2003 geboren in Dirksland en speelt sinds 2018 bij Ajax, toen hij overkwam van de jeugdopleiding van Excelsior. De linkspoot maakte zijn debuut in het betaald voetbal tijdens de wedstrijd De Graafschap – Jong Ajax (2-2) op 11 december 2020. Op 28 augustus 2022 debuteerde hij in het eerste elftal van Ajax in het uitduel met FC Utrecht (0-2). Begin januari 2023 werd hij definitief onderdeel van de A-selectie en tot dusver speelde hij tien officiële wedstrijden voor de hoofdmacht.

Gerelateerde artikelen

Debutant FC Groningen Sanchez 1280

Zo kijken Sánchez en Baas terug op hun debuut: 'Beetje bij beetje wil ik mij laten zien'

Zowel Jorge Sánchez als Youri Baas maakte afgelopen zondag zijn debuut in Ajax 1 tegen FC Utrecht. De Mexicaan is sinds deze zomer Ajacied, linksback Baas maakte al flink wat minuten in Jong Ajax. Beiden kijken terug op een geslaagde entree. "Het kwam wat onverwacht, maar zodra ik het veld instapte ging het prima en was ik gefocust op wat ik moest doen."

Tags

  • #Sánchez
  • #Baas

Socials

Baas NAC 1280

Doelpuntenmaker Baas: 'Een goal was lang geleden'

Youri Baas was één van de zes doelpuntenmakers in Breda tijdens de 2-6-overwinning op NAC. De verdediger, die weer fit is na een blessureperiode, kijkt met een goed gevoel vooruit naar de toekomst. "Hard werken en dan komen de kansen vanzelf."

Tags

  • #JongAjax

Socials

Skill Challenge 1280

Jong Ajax Skills Challenge | Warmerdam tegen Baas

In de Jong Ajax Skills Challenge strijden twee spelers tegen elkaar in diverse skill games. Daarnaast leer je de Ajacieden ook beter kennen. In aflevering één nemen Donny Warmerdam en Youri Baas het tegen elkaar op.

Tags

  • #JongAjax

Socials