Zeeman beëindigt profcarrière

Ajaxvrouwenzeeman1280
Ajaxvrouwenzeeman1280

Kelly Zeeman heeft besloten na dit seizoen een punt te zetten achter haar profcarrière. De 24-voudig international speelde sinds 2013 voor de Ajax Vrouwen en kwam in totaal tot 154 wedstrijden waarin ze 22 scoorde. Zeeman werd tot dusver twee keer landskampioen, veroverde vijf keer de KNVB Beker en won één keer de Eredivisie Cup.

Tags

  • #Zeeman

Socials

Zeeman kwam in 2013 over van Telstar en debuteerde op 30 augustus van dat jaar voor de Ajax Vrouwen tijdens de wedstrijd Club Brugge - Ajax. Tijdens haar periode in Amsterdam veroverde ze twee keer de dubbel. Zowel in 2017 als in 2018 won Zeeman het landskampioenschap én de beker met de Ajax Vrouwen.

Gedurende haar negen seizoenen bij de Ajax Vrouwen was Zeeman kortstondig actief in Friesland, van januari 2021 tot en met juni 2021 werd ze verhuurd aan sc Heerenveen. Dit seizoen won de middenvelder de beker met de Ajax Vrouwen en nadert de ontknoping om het landskampioenschap.  

Na dit seizoen gaat Zeeman verder bij het amateurteam van de Ajax Vrouwen, dat vanaf volgend seizoen voor het eerst uitkomt in de derde klasse zaterdag. De selectie bestaat uit oud-spelers van de Ajax Vrouwen en ex-internationals.

Tags

  • #Zeeman

Socials

Gerelateerde artikelen

Pelovaheader1280

Highlights sc Heerenveen - Ajax Vrouwen | Titelrace blijft spannend

De Ajax Vrouwen wonnen vrijdagavond met 0-2 in Friesland tegen sc Heerenveen. Met nog drie wedstrijden te gaan in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen is het gat met FC Twente, dat vrijdag ook won, drie punten. Voor Ajax scoorden Romée Leuchter en Stefanie van der Gragt.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials