Geëmotioneerde Zeeman neemt afscheid: 'In het Ajax-shirt spelen, betekent heel veel voor mij'

Het is het einde van een tijdperk: Kelly Zeeman stopt met professioneel voetballen. Na tien jaar, waarvan negen seizoenen in het rood en wit, is het genoeg geweest voor de Ajax-speelster. De middenvelder gaat na dit seizoen verder bij het nieuwe amateurteam van de Ajax Vrouwen. "Ik wil wel een basisplaats."

Tags

  • #Zeeman

Socials

Zeeman voelde in de afgelopen maanden haar afscheid van de Ajax Vrouwen naderen. De energie die ze er altijd instopte, voelde ze niet meer terug op het veld. "Ik sta nu wissel, speel weinig tot niks. Het laatste jaar had ik het gevoel dat ik er weinig voor terugkreeg. Dan ga je nadenken: waar doe ik het voor? Dit was het moment waarop ik dacht: het is wel mooi geweest zo."

En dus komt er een einde aan negen seizoenen Ajax. Een tijdperk waar ze oprecht van heeft genoten en waarin teamgenoten vriendinnen werden. "Het kleedkamergevoel zal ik enorm missen. Maar ook de druk van elke dag presteren. Wij willen de beste zijn bij Ajax en dat zijn we ook."

Toch zal ze niet volledig afscheid nemen van sportcomplex de Toekomst. Na dit seizoen sluit Zeeman aan bij het nieuwe amateurteam van de Ajax Vrouwen. "Ik wil wel gelijk een basisplaats", lacht ze. "Ik houd heel erg van het spelletje. Verder ga ik mij sowieso storten op een maatschappelijke carrière. En ik hoop hier bij Ajax."

Zelf Ajax-supporter
Het afscheid raakt de zichtbaar geëmotioneerde middenvelder. "Ik vind het bizar dat ik ga stoppen. Ik ben zelf ook gewoon een Ajax-supporter en weet hoe het is om in het shirt te spelen. Het betekent heel veel voor mij." 

Gerelateerde artikelen

Ajaxvrouwenzeeman1280

Zeeman beëindigt profcarrière

Kelly Zeeman heeft besloten na dit seizoen een punt te zetten achter haar profcarrière. De 24-voudig international speelde sinds 2013 voor de Ajax Vrouwen en kwam in totaal tot 154 wedstrijden waarin ze 22 scoorde. Zeeman werd tot dusver twee keer landskampioen, veroverde vijf keer de KNVB Beker en won één keer de Eredivisie Cup.

Tags

  • #Zeeman

Socials

Pelovaheader1280

Highlights sc Heerenveen - Ajax Vrouwen | Titelrace blijft spannend

De Ajax Vrouwen wonnen vrijdagavond met 0-2 in Friesland tegen sc Heerenveen. Met nog drie wedstrijden te gaan in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen is het gat met FC Twente, dat vrijdag ook won, drie punten. Voor Ajax scoorden Romée Leuchter en Stefanie van der Gragt.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials