Zesklapper in Zwitserland voor Ajax Vrouwen

Tolhoek1920
Tolhoek1920

De Ajax Vrouwen kunnen plaatsing voor het hoofdtoernooi van de UEFA Women’s Champions League bijna niet meer mislopen. De landskampioen won met duidelijke cijfers van FC Zürich. In Zwitserland werd het 0-6 in de voorronde van het Europese clubtoernooi.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Al vanaf het eerste fluitsignaal was het spelbeeld duidelijk. De thuisploeg had weinig in te brengen tegen de Ajacieden die het duel vanaf het begin tot het einde domineerden. 

Nog voor de eerste tien minuten waren gespeeld maakte Quinty Sabajo al de 0-1. Chasity Grant verdubbelde de voorsprong in zo’n tien minuten voor rust. Daarmee zette de aanvaller de Ajacieden op rozen. In de eerste helft had de ploeg van Suzanne Bakker al weinig te duchten van de Zwitsers.

Het toch al goede gevoel werd omgezet in euforie door Romée Leuchter. Haar snelle 0-3 in de tweede helft bracht ontspanning in het spel bij de Ajax Vrouwen. Na de ruime voorsprong kwamen de vrouwen amper nog in gevaar.

Sterker nog, de Amsterdammers gingen verder met scoren. Vooral Leuchter schoot met scherp. Binnen dertien minuten maakte ze ook nog Ajax’ vierde en vijfde goal. Invaller Danique Tolhoek maakte het feest compleet met de 0-6 vlak voor tijd. Het was voor Tolhoek haar eerste treffer voor de Ajax Vrouwen.

FC Zürich - Ajax Vrouwen 0-6 (0-2)
09. Sabajo 0-1
34. Grant 0-2
47. Leuchter 0-3
56. Leuchter 0-4
60. Leuchter 0-5
89. Tolhoek 0-6

Ajax Vrouwen: Van Eijk; Noordam (61. Noordman), Spitse, De Sanders, Weerden (83. De Klonia); Sabajo, Van Gool, Yohannes (74. Tolhoek); Grant (I. Hoekstra), Leuchter, Hoekstra (74. Jansen)

Gerelateerde artikelen

Sabajogoal1920

Lees alles terug over FC Zürich - Ajax Vrouwen

De Ajax Vrouwen hebben de eerste wedstrijd in het tweeluik met FC Zürich ruim gewonnen. In Zwitersland werd het 0-6. In dit liveblog lees je alles terug over het duel in de UEFA Women's Champions League.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Schenkel1920

Schenkel over UWCL: 'Het ticket gaf een megaboost'

Alles voelde in 2017 als een bekroning van vijf jaar hard werken bij de Ajax Vrouwen. Wat op 18 mei 2012 begon met het opstarten van de vrouwentak kende in de zomer van 2017 een absoluut hoogtepunt met het eerste landskampioenschap in de clubhistorie en daarmee plaatsing voor de UEFA Women's Champions League (UWCL). "Het besef dat we op dat podium mochten spelen kwam gelijk na het kampioenschap."

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Athleticoparanaense

Samenwerking Ajax met Athletico-PR: 'De voordelen zijn grenzeloos'

Ajax is een samenwerking aangegaan met het Braziliaanse Athletico Paranaense. Beide clubs staan bekend om hun goede jeugdopleiding en willen elkaar daarin gaan versterken. "De Nederlandse en de Braziliaanse school zijn twee reuzen in het mondiale voetbal."

Tags

  • #Paranaense
  • #ACA

Socials