Zevenklapper voor Ajax Vrouwen tegen Club Brugge

Stiekema1
Stiekema1

De Ajax Vrouwen hebben opnieuw een oefenzege op een Belgische tegenstander geboekt. Na het eerder al verslaan van Zulte-Waregem (4-2) werd vrijdagavond zeer overtuigend met Club Brugge afgerekend. Het werd op sportcomplex de Toekomst liefst 7-0 door goals van Romée Leuchter (drie), Nikita Tromp, Iris Stiekema, Kay-Lee de Sanders en Tiny Hoekstra. Het oefenduel duurde in totaal 110 minuten.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

De Ajacieden kwamen in de elfde minuut op voorsprong. Na een snelle uitbraak was de thuisploeg de volledige Belgische defensie (inclusief keeper) te snel af. Vervolgens was het voor Leuchter een koud kunstje om de bal in het lege doel te schuiven: 1-0.

Tromp in twee instanties
Na een klein half uur spelen verdubbelde Tromp de score. De spits deed dat in twee instanties. Ze 'chipte' in eerste instantie vanaf randje zestien op de lat, maar de aanval liep door en uiteindelijk kon Tromp bij de eerste paal alsnog haar goaltje meepikken.

Doelpuntenregen in slotfase
Vervolgens werd er lang niet gescoord, maar een kwartier voor tijd zorgde Stiekema voor nieuw vermaak. Ze bleef knap aan de bal na een dieptepass en haalde met links de trekker over: 3-0. Daarna was het de beurt aan Leuchter om zich uit te leven. Ze maakte uit een penalty de 4-0 en was even later opnieuw doeltreffend met een zuiver schot. 

De wedstrijd werd met twintig minuten verlengd en dat werd aangegrepen door De Sanders, die op artistieke wijze een rebound zeer knap het Brugge-doel in volleerde: 6-0. Het slotakkoord kwam van Hoekstra. Zij kon na matig keeperswerk de bal simpel binnentikken.

Ajax Vrouwen – Club Brugge 7-0
11. Leuchter 1-0
29. Tromp 2-0
75. Stiekema 3-0
89. Leuchter 4-0 (strafschop)
92. Leuchter 5-0
99. De Sanders 6-0
107. Hoekstra 7-0

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Vita1280

Van der Linden keert terug bij Ajax Vrouwen

Vita van der Linden keert dit seizoen terug bij de Ajax Vrouwen. De verdediger komt over van Stade de Reims. Van der Linden tekende donderdag een contract voor de duur van één seizoen: van 1 augustus 2021 tot en met 30 juni 2022.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl