Zo beleefde Lucca zijn debuut tegen FC Groningen: 'Een unieke belevenis'

Lorenzo Lucca schreef zondagmiddag geschiedenis tegen FC Groningen. De spits maakte als eerste Italiaan ooit minuten in het shirt van Ajax. 'Het is een onbeschrijflijk gevoel om te debuteren in dit stadion.'

Tags

  • #Lucca

Socials

De boomlange aanvaller had zijn debuut in Ajax 1 van extra glans kunnen voorzien met een doelpunt tegen de Groningers. De Italiaan kreeg twee goede kansen om doelman Michael Verrips te verschalken.

"Natuurlijk had ik moeten scoren, maar ja. De volgende keer zal het beter gaan. Gelukkig hebben we de drie punten gepakt. Die kunnen we altijd goed gebruiken. Hopelijk blijven we doorwerken en blijven we winnen."

Dat hij de eerste Italiaan is met speelminuten in het vlaggenschip van Ajax, maakt zijn debuut extra speciaal vind hij zelf. "Ik ben dankbaar dat de club mij deze kans heeft gegeven. Mijn teamgenoten helpen mij en ik ben blij met deze ervaring."

Instagram
Na afloop van het duel blijkt zijn telefoon vol te staan met berichtjes vanaf social media. "Ja, een heleboel fans hebben mij iets gestuurd op Instagram. Ik vind het mooi om de warmte van het publiek te voelen."

Het versnelt voor Lucca ook het proces om te aarden in Nederland. Hij voelt zich al snel op zijn gemak in Amsterdam. "Het bevalt heel goed. Het is een rustige stad, met veel fietsen."

Gerelateerde artikelen

Antony12802

Highlights Ajax – FC Groningen | Hoogstandjes in de hitte

Ajax heeft zondagmiddag ook de tweede competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen in winst omgezet. In de Johan Cruijff ArenA legden de Ajacieden in tropische omstandigheden een zeer overtuigend optreden op de mat en walsten ze over FC Groningen heen: 6-1. Steven Bergwijn blonk uit met de eerste hattrick uit zijn carrière.

Tags

  • #AJAGRO

Socials

Lucca Header 880

Ajax en Pisa SC bereiken akkoord over Lorenzo Lucca

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Pisa SC en Lorenzo Lucca over de directe huur van de spits. De huur van de Italiaanse speler is voor één seizoen, tot en met 30 juni 2023. In de overeenkomst is voor Ajax een optie tot koop opgenomen.

Tags

  • #Lucca

Socials