Zo beleven de Ajax Vrouwen de titelontknoping: 'We zitten FC Twente op de hielen'

De Ajax Vrouwen zijn in een spannende titelrace verwikkeld met FC Twente. De achterstand op de koploper bedraagt drie punten met nog twee wedstrijden te gaan, alleen het doelsaldo van de Twentenaren is veel beter. Eerst neemt de ploeg van Danny Schenkel het zaterdag op tegen Feyenoord. Vrijdag 20 mei staat er een onderlinge confrontatie met de Enschedeërs op het programma. We blikken vooruit met Schenkel en Nikita Tromp.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Om nog kans te maken om het kampioenschap in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen moeten de Ajacieden zaterdag winnen van Feyenoord. De wedstrijd wordt voor het eerst in de historie gespeeld in de Rotterdamse Kuip. "Dat is wel vet", vindt Tromp. "Maar we moeten gewoon drie punten halen. Het is een cruciaal duel. Als we niet winnen is het klaar."

"Voor de meeste is het de eerste keer in het stadion", weet ook Schenkel. "Het is iets speciaals. De Kuip straalt een bepaalde voetbalhistorie uit. Als speler voelde ik mij altijd kiplekker in zo'n stadion. Het moet geen stress leveren."

Titelrace
De Ajax Vrouwen willen de stress wel verhogen bij FC Twente. De koploper speelt zaterdag thuis tegen PSV. "Zij hebben een vervelende ploeg. We hebben het zelf  twee keer meegemaakt: onder andere in de bekerfinale. Daarin zag je de sterkte van de Eindhovenaren. Thuis speelden we 0-0. PSV heeft thuis ook gewonnen van FC Twente."

Volgens Tromp voelt de nummer één in de competitie de Ajax Vrouwen in de nek hijgen. "We zitten ze op de hielen. Zij kunnen echt niks verliezen. Ze zullen wel zenuwachtig zijn."

De mannen van Ajax hebben woensdag het goede voorbeeld gegeven met het binnenhalen van de 36e landstitel. De Ajax Vrouwen hebben zelf ook genoten van het landskampioenschap van de ploeg van Erik ten Hag, vertelt Schenkel. "Ze zaten allemaal in het stadion. Dat leeft enorm bij de meiden."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Header 880

Zeeman blikt terug: 'Ajax is mijn tweede thuis, alle dromen zijn uitgekomen'

Kelly Zeeman maakte begin mei bekend dat ze na dit seizoen een punt achter haar profcarrière zet. De goedlachse Ajacied speelde negen seizoenen voor de Ajax Vrouwen, werd twee keer landskampioen, won vijf keer de KNVB Beker en veroverde één Eredivisie Cup. "De mensen hier bij Ajax zijn meer dan collega’s."

Tags

  • #Zeeman

Socials

AJAZWO Tromp880

Highlights Ajax Vrouwen – PEC Zwolle | Overtuigende overwinning

De Ajax Vrouwen hebben zondagmiddag een overtuigende overwinning geboekt op PEC Zwolle. De Ajacieden kwamen na rust op dreef en versloegen de ploeg uit Overijssel met 7-0. Dankzij deze belangrijke overwinning houden de Amsterdammers de titelkansen levend.

Tags

  • #Ajax Vrouwen

Socials

AJAZWO Spitseactie880

Verslag | Zevenklapper voor Ajax Vrouwen tegen PEC Zwolle

De Ajax Vrouwen beleefden zondag op de Toekomst een gemakkelijke middag. De Ajacieden versloegen PEC Zwolle in eigen huis met 7-0. Nikita Tromp (2), Chasity Grant, Nadine Noordam (2), Romée Leuchter en Tiny Hoekstra namen de Amsterdamse treffers voor hun rekening.

Tags

  • #Ajax Vrouwen

Socials