Verslag | Zevenklapper voor Ajax Vrouwen tegen PEC Zwolle

AJAZWO Spitseactie1280

De Ajax Vrouwen beleefden zondag op de Toekomst een gemakkelijke middag. De Ajacieden versloegen PEC Zwolle in eigen huis met 7-0. Nikita Tromp (2), Chasity Grant, Nadine Noordam (2), Romée Leuchter en Tiny Hoekstra namen de Amsterdamse treffers voor hun rekening.

• #Ajax Vrouwen

Trainer Danny Schenkel zag geen reden tot wisselen in zijn basiself na de 0-2-overwinning van afgelopen week tegen sc Heerenveen. De oefenmeester kreeg daarin zijn gelijk.

Vroege voorsprong
De Ajax Vrouwen kwamen goed uit de startblokken. Binnen acht minuten resulteerde de goede start in een vroege voorsprong. Na een knappe voorzet van Victoria Pelova kon de jarige Tromp van dichtbij binnentikken: 1-0.

Twee minuten later kreeg Pelova een goede mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen. De aanvaller dribbelde het zestienmetergebied in, maar zag een zwak schot gekeerd worden door de keeper van PEC Zwolle.

Grant verdubbelt voorsprong
In de 37e minuut kwam de 2-0-voorsprong er alsnog. Na een goede combinatie tussen Kay-Lee de Sanders en Nadine Noordam, gaf de verdediger van Ajax de bal hard voor. Grant werd op een presenteerblaadje bediend en schoot de bal gemakkelijk tegen de touwen.

Vlak voor rust kreeg Noordam uit een goed aangesneden corner nog een goede mogelijkheid op de 3-0, maar de Ajax-middenvelder kopte van dichtbij net naast het doel van PEC Zwolle. De Ajacieden kwamen niet meer in de problemen, waardoor de ploeg van Schenkel met een 2-0-voorsprong ging rusten.

IJzersterk uit kleedkamer
De Ajax Vrouwen kwamen ijzersterk uit de kleedkamer en voerden de druk op de defensie van PEC Zwolle op. Het energieke spel van Ajax leidde binnen acht minuten tot een nieuwe Amsterdamse treffer via Noordam: 3-0. De Ajax-middenvelder wist drie minuten later wederom het net te vinden. Pelova legde de bal terug, waarna Noordam met een geplaatst schot de keeper van PEC Zwolle verschalkte.

Na een knappe steekbal van Tromp schoot Leuchter in de 61e minuut de 5-0 tegen de touwen. Een aantal minuten later gooide Pelova de trukendoos open. De aanvaller van Ajax kreeg het aanwezige publiek op de banken met een prachtige panna, een beloning voor het frivole spel van de ploeg van Schenkel.

Slotakkoord
Hoekstra nam in de 83e minuut de 6-0 voor haar rekening. De invaller van Ajax schoot de bal oog in oog met de keeper van PEC Zwolle diagonaal binnen. Het slotakkoord kwam van de voet van Tromp. De Ajax-aanvaller schoot de bal met een prachtig afstandsschot tegen de touwen: 7-0.

Ajax Vrouwen – PEC Zwolle 7-0 (2-0)