Zo kijken ze bij Ajax O17 terug op de bekerfinale: 'Ben niet snel stil...'

Trainer Yuri Rose, doelman Tommy Setford en aanvaller Kayden Wolff balen hardop van de verloren bekerfinale van Ajax O17 tegen de leeftijdsgenoten van FC Utrecht. De Amsterdamse talenten gingen diep in de verlenging met 3-2 onderuit. "Die gasten verdienen gewoon veel meer dan dit."

Tags

  • #AjaxO17

Socials

Hoewel trainer Rose er echt de pee in had dat zijn ploeg verloor op sportpark Zoudenbalch, wilde hij toch een lans breken voor zijn pupillen. "We spelen met zo'n jonge ploeg. Er zaten twaalf spelers van O16 in onze selectie. Als je dan dit kan brengen..."

Omdat Rose het met een jonge selectie moest doen in Utrecht, zag hij wel toekomstig O17-spelers aan het werk. "Veel van deze gasten blijven in O17 spelen na de zomer. Dan mogen ze het echt tegen hun eigen leeftijdsgenoten laten zien. Dan moeten ze de wedstrijden wel gaan winnen."

Net geen matchwinner
Wolff dacht zelf de man van de wedstrijd te worden met twee treffers in de finale, maar zag FC Utrecht vlak voor tijd de 2-2 maken, waarna de thuisploeg in de verlenging ook nog eens te sterk bleek te zijn.

"Het is jammer dat we het de laatste seconden weg hebben gegeven. Het is denk ik ook onverdiend. Dit soort wedstrijden horen er helaas ook bij. De volgende keer nemen we de prijs wel mee naar huis."

Ook Setford wilde graag vooruit kijken. "Ja, shit happens. We moeten nu doorleren, dan pakken we 'm met elkaar weer op volgend seizoen."

Gerelateerde artikelen

Banel Huntelaar Hamstra 880 2

Jaydon Banel tekent eerste Ajax-contract

Ajax heeft Jaydon Banel (Amsterdam, 19 oktober 2004) gecontracteerd. De aanvaller tekende een overeenkomst met een duur van drie seizoenen, van 1 juli 2022 tot en met 30 juni 2025. Het betreft het eerste contract voor de 17-jarige Amsterdammer.

Tags

  • #Banel

Socials