Zo kijkt Brobbey terug op de afgelopen maanden: 'Altijd contact gehouden met Overmars en Ten Hag'

Brian Brobbey is terug in de selectie van Ajax. De spits wordt gehuurd van RB Leipzig. Tijdens het trainingskamp in Portugal vertelt hij over de afgelopen periode in Duitsland en het contact dat hij altijd heeft gehouden met Ajax.

Tags

  • #Brobbey

Socials

"De afgelopen transferzomer was moeilijk voor mij als jonge jongen. Ik heb negatieve reacties over mij heen gekregen, maar daar ben ik vrij rustig onder gebleven. Ik ben altijd kalm in mijn hoofd."

Toen de spits in Amsterdam de deur achter zich dichttrok zei directeur voetbalzaken Marc Overmars nog tegen Brobbey dat 'hij mij snel terug zou zien'. "Dat is gebeurd", lacht de aanvaller nu.

Bij RB Leipzig kreeg hij weinig speelminuten in de eerste seizoenshelft. Daarom is hij blij om momenteel weer bij Ajax te kunnen spelen. "Ik heb altijd contact met Overmars en Erik ten Hag gehad. Na één wedstrijd zei de trainer tegen mij: 'het wordt tijd dat je thuiskomt'. Daar had hij gelijk in. Overmars zei toen dat hij het ging regelen. Dat heeft-ie gedaan."

Vrienden
Brobbey speelde in de jeugdopleiding onder andere met Ryan Gravenberch, Devyne Rensch, Jurriën Timber en Kenneth Taylor. Jongens die hij nu weer tegenkomt in Ajax 1. "Ik sprak ze nog heel vaak. We zaten nog steeds in een groepsgesprek met elkaar."

Tags

  • #Brobbey

Socials

Gerelateerde artikelen

Brobbey2

Ajax huurt Brian Brobbey van RB Leipzig

Ajax heeft overeenstemming bereikt met RB Leipzig en Brian Brobbey. De spits wordt gehuurd van de Duitse club, waar hij op dit moment onder contract staat. De huur kent een looptijd van een half seizoen, tot en met 30 juni 2022.

Tags

  • #Brobbey

Socials

Overzicht

Liveblog | Terug naar Amsterdam

Ajax is teruggekeerd naar Amsterdam. De details vind je terug in dit liveblog. Check hier ook hoe de afgelopen dagen waren op het trainingskamp in Portugal.

Tags

  • #Midseason

Socials

Blindtrainingday1280

Portugal Dia 1 | Van vliegreis tot trainingsveld

De eerste dag op het trainingskamp in Portugal zit erop. We volgden de spelers vanaf het moment dat ze in Amsterdam op het vliegtuig stapten tot de laatste balomwenteling op de training in het Zuid-Europese land.

Tags

  • #Midseason

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl