Verslag | Ajax wint doelpuntrijk duel met RB Salzburg

Juichen Kudus Berghuis Na Goal 1280

Ajax heeft dinsdagavond het eerste oefenduel tijdens het trainingskamp in Oostenrijk winnend afgesloten. De Ajacieden versloegen in de FC Pinzgau Saalfelden Arena het Oostenrijkse Red Bull Salzburg met 3-2. Dusan Tadic, Mohammed Kudus en Kenneth Taylor namen de Amsterdamse treffers voor hun rekening.

• #PreSeason
  • #Oostenrijk

Alfred Schreuder besloot één wijziging door te voeren in de basisopstelling in vergelijking met het oefenduel met KAS Eupen (1-1-gelijkspel). Mohammed Kudus verscheen aan de aftrap van de wedstrijd, dit ging ten koste van Davy Klaassen.

In het Alpenland bood een energiek RB Salzburg de Ajacieden in de openingsfase veel weerstand. Binnen het kwartier kregen beide ploegen, na matig uitverdedigen, een goede kans. Zowel de Amsterdammers als de Oostenrijkers hadden het vizier niet op scherp, waardoor de stand op het scorebord ongewijzigd bleef.

Voorsprong Ajax
In de 27e minuut kwam Ajax alsnog op voorsprong. De Ajacieden kregen een strafschop, nadat Owen Wijndal makkelijk naar de grond ging in het zestienmetergebied van de regerend landskampioen van Oostenrijk. Aanvoerder Tadic promoveerde de uitgelezen mogelijkheid tot doelpunt: 1-0. Vijf minuten later trok Capaldo na een strakke voorzet de stand gelijk, de Argentijn schoot van dichtbij raak.

Kort voor rust zette Kudus de Amsterdammers weer op voorsprong. Na een puntgave voorzet van Steven Bergwijn kopte de Ghanees de bal hard tegen de touwen, waardoor Ajax met een 2-1-voorsprong ging rusten.

De doelpuntenmaker bleef na de theepauze achter in de kleedkamer, Klaassen kwam binnen de lijnen voor Kudus. Ex-Ajacied Maximilian Wöber mocht 45 minuten meespelen tegen zijn oude ploeg. De centrale verdediger was één van de tien nieuwelingen na rust aan de kant van de Oostenrijkers.

3-1 Taylor
Invaller Klaassen had direct een groot aandeel in de 3-1 van Ajax. Na een goede combinatie met Steven Berghuis legde de 29-jarige Oranje-international de bal af op Taylor, die het speeltuig vervolgens achter sluitpost Mantl schoot.

Tien minuten nadat Ajax de voorsprong had uitgebouwd, voerde Schreuder acht wijzigingen door. Met een aantal nieuwe namen in de ploeg kregen de Amsterdammers de tweede tegentreffer om de oren: 3-2. Sean Klaiber leidde de tegengoal in na slordig balverlies. Spits Sesko snoepte de bal van de voet van de Ajax-verdediger, kapte Lisandro Magallán uit en verschalkte Jay Gorter.

In de slotfase verdedigde de ploeg van Schreuder de voorsprong met succes, waardoor Ajax het doelpuntrijke duel succesvol afsloot. Zaterdag spelen de Amsterdammers hun tweede wedstrijd in Oostenrijk tegen Eintracht Frankfurt. Het oefenduel is om 15.00 uur live te volgen via Ziggo Sport.

Ajax – Red Bull Salzburg 3-2 (2-1)