Ajax Gaming Academy

Ajax lanceert de Ajax Gaming Academy, een app waarmee FIFA-spelers toernooien kunnen spelen en exclusieve tutorials kunnen bekijken. In de app worden verschillende FIFA 23-toernooien, zoals de Ziggo eBattles, georganiseerd. Hiermee maken beginnende en ervaren spelers, kans op speciale prijzen. De app is nu te downloaden in de App Store en Google Play Store.   

De Ajax Gaming Academy is het eerste digitale platform dat Ajax Esports lanceert. Daarmee is Ajax ook het eerste FIFA Esports-team met een uitgebreide app. 

Onderzoek: FIFA-spelers willen prijzen winnen
Ajax is altijd op zoek naar nieuwe manieren om wereldwijd met fans te communiceren. Onderzoek onder FIFA-fans wees uit dat deze groep naar twee dingen op zoek is: toernooien spelen en beter worden in het spel. 

Menno Geelen, commercieel directeur bij Ajax: ‘Samen met Ziggo organiseren we wekelijks de Ziggo eBattle waarmee unieke prijzen te winnen zijn. We introduceren ook een uitgebreide serie aan FIFA-tutorials zodat spelers beter kunnen worden. Dit is compleet in lijn met de filosofie van Ajax om talent beter te maken." 
 
Knock-out toernooi feature  
Ajax is trots op de knock-out-feature in de Ajax Gaming Academy. Gebruikers kunnen zich gedurende de dag makkelijk aanmelden voor een toernooi en krijgen bij aanvang daarvan een notificatie. Spelers kunnen daarna hun tegenstander opzoeken via hun Xbox of PlayStation. Na de wedstrijd geven zij hun scores door in de app, tot er een winnaar is van het toernooi. Een laatste check van een moderator voorkomt dat er vals wordt gespeeld.