Veelgestelde vragen pers

Staat het antwoord op je vraag niet op deze pagina? Stuur dan e-mail naar: pers@ajax.nl

 

Hoe vraag ik een wedstrijdaccreditatie aan? Ik bezit een NSP- en/of AIPS-kaart.
Accreditatieverzoeken dien je altijd in via dit formulier bij de afdeling Pers & voor uitwedstrijden van Ajax verloopt via de ontvangende club of via de NSP.

Hoe vraag ik een interview aan? Ik bezit een NSP- en/of AIPS-kaart.
Alle interviewverzoeken richt je aan de afdeling Pers en Communicatie via dit formulier. Dit geldt voor interviews met spelers, speelsters en trainers, directie- en bestuursleden. Spelers en media spreken elkaar altijd op de wekelijkse persdagen. Deze dagen zijn meestal op de laatste werkdag voor een wedstrijd.

Kan ik een accreditatie of interview aanvragen zonder NSP- en/of AIPS-kaart?
Nee, we gebruiken een NSP- en AIPS-kaart altijd als voorwaarde. Maar let op. Dit betekent niet dat een kaart ook een accreditatie of interview garandeert.

Kan ik een training van Ajax 1 bezoeken?
Ja, op wekelijkse persdagen kun je een training (gedeeltelijk) bezoeken. Maar alleen als je een NSP- en/of AIPS-kaart bezit. Persdagen zijn meestal op de laatste werkdag voor een wedstrijd. Het 1e elftal van Ajax traint op sportpark de Toekomst.

Hoe kom ik aan een foto en/of beeldmateriaal van Ajax?
Foto’s en beeldmateriaal download je voor een vaste vergoeding uit onze online beeldbank. Je moet je wel eenmalig registreren.  Naar de beeldbank.

Waar kan ik (video)materiaal van Ajax TV aanvragen voor TV, radio en/of internet?
Voor (video)materiaal van Ajax TV kun je contact opnemen met de uitvoerend producent van Ajax TV (088 - 18 3 1900)

Kunnen jullie mij toevoegen aan de verzendlijst voor persberichten?
We plaatsen je alleen op de verzendlijst als je een NSP- en/of AIPS-kaart hebt. Als je dit formulier invult, nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Kan ik de faciliteiten in de perskamer gebruiken?
Ja, mediarelaties kunnen voor en na officiële (pers)momenten de faciliteiten in de perskamer(s) gebruiken. We communiceren de openingstijden op tijd aan (geaccrediteerde) media.

Kan ik op de op de perstribune een vaste telefoonlijn gebruiken?
Ja, op de perstribune van de Johan Cruijff ArenA zijn vaste telefoonlijnen (analoog of ISDN) beschikbaar. Je vraagt deze aan via KPN Events (030-2551088).

Is er WIFI in het stadion?
Ja, geaccrediteerde media kunnen tijdens evenementen van Ajax gebruikmaken van WIFI. De inloggegevens staan in de persmap en hangen tevens in de perskamer.

Is er WIFI op Sportcomplex de Toekomst?
Ja, alle bezoekers van de Toekomst kunnen gratis gebruikmaken van WIFI (WA-HOTSPOT). Bij drukke evenementen zijn voor de pers ook aparte verbindingen beschikbaar. Hiervoor kun je terecht bij een persvoorlichter.

Ik wil graag een wedstrijd of training fotograferen en/of filmen op sportpark de Toekomst.
Zonder schriftelijke toestemming van de afdeling Pers en Communicatie van Ajax mag je geen beeld- en/of geluidopnames. Iedere medewerker van Ajax is bevoegd om naar de vereiste toestemming te vragen. Deze toestemming moet je op verzoek altijd tonen.

Ik wil graag een (foto)reportage maken in de official Fanshop van Ajax. Kan dat?
Ja, maar alleen met schriftelijke toestemming van de afdeling Pers en Communicatie van Ajax. Stuur daarom eerst een verzoek naar: pers@ajax.nl

Ik wil graag een foto maken en/of een filmpje opnemen in de Johan Cruijff ArenA. Kan dat?
Neem voor alle pers gerelateerde zaken in de ArenA contact op met de afdeling communicatie van de Johan Cruijff ArenA: +31 (0)20-3111333. 

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl