Lily Yohannes

Lily Yohannes zette in april 2023 haar handtekening onder haar eerste contract bij de Ajax Vrouwen. Die overeenkomst loopt van 30 juni 2023 tot en met 30 juni 2026. Yohannes werd op 12 juni 2007 geboren in Springfield, Amerika. In de afgelopen seizoenen kwam ze uit voor het Ajax Vrouwen Talententeam en de Talentenacademie van Ajax. In haar eerste jaren als voetballer kwam ze uit voor een jongensteam van WV-HEDW in Amsterdam. Yohannes, die tevens de Amerikaanse nationaliteit heeft, komt uit voor de vertegenwoordigende jeugdteams van de VS.

Rugnummer

20
Volg Lily
Lily Yohannes

Spelers Statistieken ?? "".ToLower()

Doelpoging conversie

500% Doelpoging conversie

Verdedigende duels gewonnen

100% Verdedigende duels gewonnen

Aanvallende duels gewonnen

25% Aanvallende duels gewonnen

Aangekomen passes

68% Aangekomen passes

Speler Statistieken ?? "".ToLower()

Over Lily

Positie Middenvelder
Geboren 12-06-2007
Lengte cm
Nationaliteit Nederlandse
Gespeelde wedstrijden 26
In de basis 26
Ingevallen 0
Gewisseld 1
Onder contract sinds 01-07-2023

Nieuws artikelen

Keijzer Thumb 1920

Ajax Vrouwen dolbij: 'Dromen zijn er om waar te maken'

Milicia Keijzer en Lily Yohannes straalden na afloop van de 2-1-zege op AS Roma aan de zijkant van het veld. De Ajacieden zijn trots op het resultaat in de groepsfase van de UEFA Women's Champions League. "Kippenvel, het is echt prachtig."

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #UWCL

Socials

240124 REACTIES AJAX VROUWEN Site

Bakker: 'Moeten leren om meer uit onze mogelijkheden te halen'

"We moeten leren om meer te halen uit de mogelijkheden die we krijgen", zo antwoordde Suzanne Bakker na de uitwedstrijd tegen Paris Saint-Germain. De Ajax Vrouwen verloren op Franse bodem met 3-1. Ook Lily Yohannes, die een sterke wedstrijd speelde in de UEFA Women's Champions League, reageerde.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #UWCL

Socials

Lilyyohannes1920

De maanden van Yohannes in foto's: 'Hardste geluid ooit'

Oud-Ajax-coach Erik ten Hag predikte altijd het adagium 'goed genoeg is oud genoeg'. Een motto dat de club, waar 'For The Future' hoog in het vaandel staat, als gegoten zit. Dat er nu bij de Ajax Vrouwen een nieuwe groeibriljant opstaat, past als geen ander bij de visie van de Amsterdamse voetbalclub. Slechts zestien jaar jong, een profcontract op zak en gedebuteerd in zowel de Eredivisie als de UEFA Women’s Champions League; maak aan de hand van vijf foto's kennis met Lily Yohannes.

Tags

  • #Yohannes
  • #UWCL

Socials

Lily's Teamgenoten