Verslag | Ajax Vrouwen naar kwartfinale beker

Header Vrouwen 1920

De Ajax Vrouwen hebben zaterdagmiddag de kwartfinale van het KNVB bekertoernooi bereikt ten koste van FC Eindhoven. In Brabant won de ploeg van Suzanne Bakker dankzij goals van Quinty Sabajo (2), Nadine Noordam (2), Jonna van de Velde, Tiny Hoekstra, Daliyah de Klonia, Romée Leuchter en Bente Jansen met 0-9.

• #AjaxVrouwen

FC Eindhoven, dat uitkomt in de topklasse van het vrouwenvoetbal, begon fel aan het duel met de Amsterdammers. Toch kon de thuisploeg na twintig minuten spelen niet voorkomen dat Sabajo de openingstreffer op het bord zette. Nadat Leuchter vrij voor het doel werd gezet, dwong de keeper haar richting de zijkant. Vanaf de achterlijn hield de spits vervolgens knap het overzicht en vond ze Sabajo die op haar beurt koeltjes de bal tegen het net schoot: 0-1.

Beauty Van de Velde
Tien minuten later verdubbelde Van de Velde Ajax' voorsprong. De middenvelder werd de diepte ingestuurd en controleerde de bal prachtig, waarna ze het leer op fraaie wijze over de keeper lobde.

Op slag van rust maakte Hoekstra nummer drie. Een hoekschop van Ashleigh Weerden werd bij de tweede paal eenvoudig binnengekopt door de Ajacied. Een sterk Ajax, dat een keer moest opletten bij een schot van de thuisploeg, ging rusten met een comfortabele 0-3-voorsprong.

Doelpunten
Na de thee kwamen Jansen en Noordam binnen de lijnen. Het tweetal zorgde na een uur spelen samen voor de 0-4. Jansen was aangever en Noordam de afmaker. De Klonia deed daar tien minuten later nog een schepje bovenop en schoot de vijfde treffer van de dag binnen op aangeven van een andere invaller, Lotte Keukelaar.

De ploeg van Bakker ging door en scoorde via Leuchter en opnieuw Noordam nummer zes en zeven. De thuisploeg leek moegestreden, want even later waren ook Sabajo en Jansen goed voor een doelpunt en stond de teller na tachtig minuten spelen op 0-9. Vooral de laatste van Jansen was er eentje om in te lijsten. De Ajacied schoot van ruim twintig meter hard raak.

Kwartfinale
Bij de laatste goal van Jansen bleef het, omdat een strafschop van Leuchter op de paal belandde in de laatste minuut. Door de zege plaatsten de Ajacieden zich eenvoudig voor de kwartfinale van het bekertoernooi. Dat deed het Ajax Vrouwen Talententeam overigens eerder op de dag ook. Zij versloegen in Amsterdam Telstar met 3-0.

De volgende wedstrijd van de Ajax Vrouwen is op zondag 3 maart, dan staat de wedstrijd op bezoek bij FC Twente op het programma.

FC Eindhoven – Ajax Vrouwen 0-9 (0-3)
21. Sabajo 0-1
32. Van de Velde 0-2
45. T. Hoekstra 0-3
59. Noordam 0-4
69. De Klonia 0-5
72. Leuchter 0-6
74. Noordam 0-7