Verslag | Ajax Vrouwen beleven zorgeloze avond tegen sc Heerenveen

Vrouwen1920
Vrouwen1920

De Ajax Vrouwen hebben het inhaalduel met sc Heerenveen woensdagavond eenvoudig gewonnen. De Ajacieden waren op sportcomplex de Toekomst met 5-1 te sterk voor de Friezen. Dankzij treffers van Romée Leuchter (2), Danique Noordman, Tiny Hoekstra en Sherida Spitse beleefden de Amsterdammers een zorgeloze avond.

• #AjaxVrouwen

Ajax Vrouwen - sc Heerenveen stond in speelronde vijf van de Azerion Vrouwen Eredivisie op het programma, maar werd uitgesteld vanwege de Europese duels met FC Zürich in de laatste voorronde van de UEFA Women's Champions League. De ploeg van Suzanne Bakker ontving hierdoor de Friezen midweeks op de Toekomst.

Sterke start
De Ajax Vrouwen schoten uit de startblokken en kregen via Leuchter binnen het kwartier drie goede kansen. De Ajax-spits wist de eerste twee kansen niet te verzilveren, maar de derde mogelijkheid was wel aan haar besteed. Leuchter kopte een puntgave voorzet van Ashleigh Weerden eenvoudig tegen de touwen: 1-0.

De ploeg van Bakker bouwde de voorsprong al snel verder uit. De Ajax Vrouwen profiteerden van twee slordige momenten van sc Heerenveen-keeper Jasmijn Resink. Noordman en Leuchter waren verantwoordelijk voor respectievelijk de 2-0 en 3-0.

In het restant van de eerste helft verzuimden de Ajax Vrouwen om met een nog grotere voorsprong de rust in te gaan. Enkele grote kansen bleven onbenut.

Ook in de tweede helft waren de Ajax Vrouwen de baas op de Toekomst. Na rust verkochten de Friesen hun huid wel duurder, waardoor de amusementswaarde lager lag dan in het eerste bedrijf.

Vermakelijke slotfase
In de slotfase van de wedstrijd vielen er toch nog drie doelpunten. Tiny Hoekstra, die al een aantal keer eerder dicht bij een treffer was, maakte de 4-0 door de bal prachtig in de winkelhaak te schieten. De uitploeg deed kort voor tijd nog iets terug via Iris Teijema. Het slotakkoord kwam van de voet van Spitse. De aanvoerder benutte een strafschop en schoot zodoende de eindstand op het scorebord: 5-1.

De Ajax Vrouwen komen zaterdag opnieuw in actie. De Ajacieden gaan dan in de achtste finale van de KNVB Beker op bezoek bij FC Eindhoven. Het bekerduel begint om 15:45 uur.

Ajax Vrouwen - sc Heerenveen 5-1 (3-0)
13. Leuchter 1-0
16. Noordman 2-0
18. Leuchter 3-0
81. T. Hoekstra 4-0
85. Teijema 4-1
90. Spitse 5-1

Ajax Vrouwen: Van Eijk; Kardinaal (80. De Klonia), De Sanders, Spitse, Weerden (46. Keijzer); Van Gool (46. Van de Velde), Yohannes (67. Sabajo), Noordman; Grant (67. Jansen), Leuchter, T. Hoekstra