Honderd duels voor Kop: 'De ups en downs hebben mij gevormd tot de keeper die ik nu ben'

Honderd keer onder de lat bij de Ajax Vrouwen. Lize Kop bereikte deze mijlpaal tijdens het duel met ADO Den Haag. Als het aan de keeper van de Amsterdammers ligt, komen er nog een heleboel bij. "Heel mooi dat ik zo veel duels bij deze club mag spelen."

Tags

  • #Kop100

Socials

Kop draait al lange tijd mee met de Ajax Vrouwen en heeft al veel waardevolle vlieguren opgedaan. "Keepen is gewoon echt een ervaringsvak, dat merk ik wel”, vertelt ze. "Ik heb een paar dieptepunten gehad dat ik dacht: waarom ben ik keeper geworden? Maar ik ben steeds meer steady geworden en heb best wel een goede balans gevonden. Daaraan merk je wel dat je meer ervaring krijgt.”

'Dat zijn er heel veel'
Op de vraag wat het hoogtepunt is geweest, moet Kop lachen. "Dat zijn er denk ik heel veel. Zeker het kampioenschap, maar ook de beker. De wedstrijden tegen Arsenal. Dat zijn mooie momenten die je niet snel vergeet.”

Tot slot, wat zijn de wensen en dromen van Kop voor de toekomst? "Voornamelijk dingen waar ik echt invloed op heb”, vertelt ze. "Mezelf ontwikkelen, het team ontwikkelen en met Ajax het vrouwenvoetbal zoveel mogelijk ontwikkelen. Ik denk dat ik dat echt belangrijk vind. Daarin komen ook de prijzen natuurlijk. Maar prijzen pakken valt of staat met de ontwikkeling van het team en het individu.”

Gerelateerde artikelen

Lize Kop 100 Duels 1280

Kop haalt magische grens van honderd duels

Lize Kop heeft tijdens de wedstrijd Ajax Vrouwen - ADO Den Haag de magische grens van honderd duels als Ajacied bereikt. De 24-jarige goalie maakte haar Eredivisie-debuut in 2017 tegen Achilles '29 en hield gelijk de nul: 2-0. Het jaar daarvoor zat ze al bij de selectie van de Ajax Vrouwen.

Tags

  • #Kop100

Socials

HL ADO 1280

Highlights Ajax Vrouwen - ADO | Goede start van 2023

De eerste drie punten van het nieuwe jaar zijn binnen voor de Ajax Vrouwen. Op de Toekomst werd ADO Den Haag met 3-2 verslagen. De Amsterdamse goals kwamen van Tiny Hoekstra (2) en Chasity Grant.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Hoekstra Juichen 1280

Ajax Vrouwen beginnen 2023 met overwinning

De Ajax Vrouwen zijn 2023 goed gestart. In eigen huis won de ploeg van Suzanne Bakker met 3-2 van ADO Den Haag in de Azerion Eredivisie Vrouwen. Chasity Grant en Tiny Hoekstra (2) maakten de Amsterdamse goals.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials