Kop haalt magische grens van honderd duels

Lize Kop 100 Duels 1280
Lize Kop 100 Duels 1280

Lize Kop heeft tijdens de wedstrijd Ajax Vrouwen - ADO Den Haag de magische grens van honderd duels als Ajacied bereikt. De 24-jarige goalie maakte haar Eredivisie-debuut in 2017 tegen Achilles '29 en hield gelijk de nul: 2-0. Het jaar daarvoor zat ze al bij de selectie van de Ajax Vrouwen.

Tags

  • #Kop100

Socials

De keeper werd twee keer landskampioen met Ajax (in 2017 en 2018), won vier keer de KNVB Beker en eenmaal de Eredivisie Cup. In 2019 maakte Kop haar debuut in Oranje in een duel met Polen tijdens de Algarve Cup. 

Gerelateerde artikelen

Header Kop 1280

Kop is blij om terug te zijn: 'Het was echt genieten'

Lize Kop moest vorig seizoen vanaf de zijlijn toekijken vanwege een zware blessure. In Denemarken maakte de 24-jarige keeper in de eerste voorronde van de UEFA Women's Champions League tegen Kristianstads DFF haar officiële rentree. We spraken haar tijdens de trip. "Ik had er zo lang op gewacht, een lekker moment."

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #Kop

Socials

Noordamthumb (2)

Ajax Vrouwen klaar voor hervatting competitie: 'Kom maar op'

Competitiehervatting voor de Ajax Vrouwen. Trainer Suzanne Bakker en Nadine Noordam kijken terug op de afgelopen periode en blikken vooruit op het duel met ADO Den Haag in de Azerion Vrouwen Eredivisie. "Een mooie wedstrijd om mee te beginnen."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Koster Header 1280

Koster: 'Jonge meiden in een Ajax-shirt maken me trots'

Daphne Koster is sinds 2017 manager van de Ajax Vrouwen. De oud-speelster van de Amsterdammers is trots op wat er tot dusver is bereikt, maar weet waar ze vandaan komen. "Het was cruciaal dat we een verhaal vertelden over het belang van vrouwenvoetbal binnen een club."

Tags

  • #Koster

Socials