Ajax Vrouwen beginnen 2023 met overwinning

Hoekstra Juichen 1280
Hoekstra Juichen 1280

De Ajax Vrouwen zijn 2023 goed gestart. In eigen huis won de ploeg van Suzanne Bakker met 3-2 van ADO Den Haag in de Azerion Eredivisie Vrouwen. Chasity Grant en Tiny Hoekstra (2) maakten de Amsterdamse goals.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

De wedstrijd begon uitstekend voor Ajax. Al na twee minuten spelen kwamen de Ajacieden op voorsprong. Na een briljante actie op de achterlijn van Ashleigh Weerden vond zij Chasity Grant in het strafschopgebied. Met een schuiver schoot zij de 1-0 achter de Haagse goalie.

Geen 2-0, maar 1-1
Hoekstra had tien minuten later de Ajax Vrouwen op 2-0 moeten zetten maar faalde oog-in-oog met keeper Lorsheyd. Vlak voor rust profiteerde ADO Den Haag aan de andere kant van een foutje in de Ajax-verdediging. Rijsbergen benutte het buitenkansje en zette de 1-1 op het scorebord. 

De bezoekers konden amper vijf minuten genieten van de gelijkmaker: nog voor het rustsignaal zette Hoekstra Ajax alweer op voorsprong: 2-1.

Met nog een half uur spelen kreeg Roos van der Veen nog wat speelminuten van Bakker. De verdediger van Ajax stond amper in het veld toen ze de rode kaart kreeg na een overtreding op randje zestien. Ook met tien spelers op het veld kreeg de thuisploeg kans op het uitbreiden van de score. Hoekstra, die de 2-1 op haar naam had geschreven, schoot de bal echter op de lat.

Tegengoal met tien man
Maar ook ADO Den Haag liet zich niet onberoerd. Met een man meer roken de bezoekers bloed in de slotfase. De druk werd opgevoerd en dat leidde uiteindelijk ook tot de 2-2 van Noordermeer. Het laatste woord was uiteindelijk voor Ajax. Opnieuw was het Hoekstra die Ajax Vrouwen de voorsprong schonk: 3-2. Daar bleef het ook bij.

Naast de belangrijke driepunter stond Ajax-keeper Lize Kop ook nog extra in het zonnetje tijdens het duel. De 24-jarige goalie speelde tegen ADO Den Haag haar honderdste wedstrijd voor Ajax.

Ajax Vrouwen - ADO Den Haag 3-2 (2-1)
2. Grant 1-0
38. Rijsbergen 1-1
40. T. Hoekstra 2-1
78. Noordermeer 2-2
83. Hoekstra 3-2

Rood: 65. Van der Veen (Ajax)

Ajax Vrouwen: Kop; Verhoeve; Doorn (63. Van der Veen), De Sanders; Weerden (46. Van Gool); Spitse, Sabajo; Noordam; Bakker (69. Kardinaal); T. Hoekstra; Grant (80. I. Hoekstra)

Gerelateerde artikelen

HL ADO 1280

Highlights Ajax Vrouwen - ADO | Goede start van 2023

De eerste drie punten van het nieuwe jaar zijn binnen voor de Ajax Vrouwen. Op de Toekomst werd ADO Den Haag met 3-2 verslagen. De Amsterdamse goals kwamen van Tiny Hoekstra (2) en Chasity Grant.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Lize Kop 100 Duels 1280

Kop haalt magische grens van honderd duels

Lize Kop heeft tijdens de wedstrijd Ajax Vrouwen - ADO Den Haag de magische grens van honderd duels als Ajacied bereikt. De 24-jarige goalie maakte haar Eredivisie-debuut in 2017 tegen Achilles '29 en hield gelijk de nul: 2-0. Het jaar daarvoor zat ze al bij de selectie van de Ajax Vrouwen.

Tags

  • #Kop100

Socials

Noordamthumb (2)

Ajax Vrouwen klaar voor hervatting competitie: 'Kom maar op'

Competitiehervatting voor de Ajax Vrouwen. Trainer Suzanne Bakker en Nadine Noordam kijken terug op de afgelopen periode en blikken vooruit op het duel met ADO Den Haag in de Azerion Vrouwen Eredivisie. "Een mooie wedstrijd om mee te beginnen."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials