14K Run | 'Cruijff heeft een prachtig erfgoed achtergelaten'

Ruim drieduizend deelnemers kwamen zondag, daags voor de 75e geboortedag van Johan Cruijff, in actie tijdens de Cruyff Legacy 14K. De Johan Cruyff Foundation en de Ajax Foundation werkten bij het loopevenement hecht samen om geld op te halen om zo de ontwikkeling van kinderen door sport en spel te stimuleren. Onder meer Sjaak Swart en Frank Rijkaard waren erbij.

Tags

  • #JohanCruijff

Socials

Rijkaard is ambassadeur van de Johan Cruyff Foundation en was niet te beroerd om zelf de hardloopschoenen aan te trekken. "De naam van Johan leeft voort. Niet alleen bij mij, maar ook bij voetballiefhebbers en het normale publiek. Ik denk dat hij een prachtig erfgoed heeft achtergelaten."

Swart, oud-teamgenoot van Cruijff, was op zijn beurt aandachtig toeschouwer bij het evenement rondom de Johan Cruijff ArenA. "Het is geweldig dat ze hem zo eren. Hij was de beste. Ik ga op bijna 84-jarige leeftijd zelf niet meer veertien kilometer lopen. Nee, het korte werk is nu goed voor mij. Balletje aan de voet en gaan."

Vader en zoon
Na afloop van de hardloopwedstrijd zag Rijkaard er scherp uit. Hij liep de 14 kilometer samen met zijn zoon. "Ik kon hem niet bijhouden", verzuchtte de jonge Rijkaard-telg. "Je gaat vanzelf mee met de groep", lachte de oud-Ajacied. "Maar hij heeft het goed gedaan."

Op dinsdagochtend liep Ajax O18 de veertien kilometer als onderdeel van hun training. Onze fotograaf was erbij.

Tags

  • #JohanCruijff

Socials

Gerelateerde artikelen

CL14K 1280 2022 04 24 Cruyff Legacy 14K Run 0038 (1)

Succesvolle Cruyff Legacy 14K levert prachtig bedrag op

Ruim drieduizend deelnemers kwamen zondag, daags voor de 75e geboortedag van Johan Cruijff, in actie tijdens de Cruyff Legacy 14K. De Johan Cruyff Foundation en de Ajax Foundation werkten bij het loopevenement hecht samen om geld op te halen om zo de ontwikkeling van kinderen door sport en spel te stimuleren. Uiteindelijk werd maar liefst €385.014 bijeen gelopen!

Tags

  • #Cruijff

Socials

Thumb 880

Special | 75x Johan

Geniet van Johan Cruijff. 75 momenten van de eeuwige nummer veertien op een rij. Van het absolute begin tot herdenkingen en van waanzinnige acties tot zijn nalatenschap. Geniet van al het moois wat de persoon én voetballer Cruijff teweeg heeft gebracht.

Tags

  • #Cruijff

Socials

Header 880

Voor Johan | Lekker buiten voetballen

Het is de 75e verjaardag van Johan Cruijff. Fysiek is hij er niet meer, maar zijn gedachtegoed leeft nog elke dag voort. Ter ere van de geboortedag van Cruijff kwamen er maandag verschillende kinderen bijeen op Cruyff Court Betondorp om te doen wat Johan stimuleerde bij de jeugd: lekker buiten voetballen.

Tags

  • #Cruijff

Socials