Aanvoerder Tadic: 'Ze kunnen mij 24 uur per dag bellen'

Ajax heeft de dubbel op zak met nog twee wedstrijden te gaan in de Eredivisie. En dus is het een goed moment om alvast terug te blikken op het afgelopen seizoen met captain Dusan Tadic. "We hebben laten zien dat er een grote saamhorigheid is binnen de hele club."

Tags

  • #Tadic

Socials

De Serviër spreekt van een succesvol jaar met het binnenhalen van het kampioenschap en de KNVB Beker. "Ik denk dat die saamhorigheid onze grootste kracht is geweest. Tussen iedereen op de club, van de selectie tot de staf en tot de mensen die voor ons het eten klaarmaken of de kleren voor ons klaarleggen."

Als captain speelt Tadic zelf ook een belangrijke rol binnen en buiten de lijnen. Zo helpt hij zijn ploeggenoten of nieuwe spelers waar hij kan. "Ik denk dat je moet observeren, om je heen moet kijken en proberen beschikbaar voor je medespelers te zijn. Ik zeg ook altijd dat ze mij 24 uur per dag kunnen bellen. Je bent er voor hen."

"Elke dag vertegenwoordig jezelf en je club", vervolgt de aanvoerder. "Je moet altijd een voorbeeld zijn. Als iemand een speler van Ajax tegenkomt, moet dat een leuk moment zijn. Als Ajacied moet je uitstraling hebben."

Hoogte- en dieptepunt
Voor Tadic staat de thuiswedstrijd tegen AZ trouwens met stip op nummer één als zijn hoogtepunt van dit seizoen. "Eindelijk zagen we onze fans weer. Iedereen was zo blij. Het was echt een magisch moment. We waren bijna vergeten hoe het voelt om voor publiek te spelen."

De dopingschorsing van Andre Onana noemt de Serviër juist als één van de dieptepunten dit seizoen. "Het was een schok. Het is vooral moeilijk voor hem. Maar Andre heeft een winnaarsmentaliteit. Hij zal sterker terugkomen. Hij is nog jong."

Vrije tijd
Voor Tadic breekt binnenkort een rustige periode aan. Het EK gaat aan Servië helaas voorbij, maar daardoor kan de aanvoerder wel meer tijd doorbrengen met zijn gezin. "Na een zwaar seizoen wil je natuurlijk altijd een beetje ontspannen."

"Het is ook nodig om een beetje rust te nemen. Maar verder speel ik veel met de kinderen en dat is ook een soort work out. Dat is soms nog zwaarder dan het spelen van een wedstrijd", lacht hij tot besluit.

Gerelateerde artikelen

Utraja811.5

Strafschoppenkoning Tadic: dertig keer raak in de Eredivisie

Dusan Tadic schoot zondagmiddag de 0-2 binnen tegen FC Utrecht vanaf de strafschopstip. Aan zijn goal vanaf elf meter hing een mooi feitje: het was Tadic' dertigste goal vanuit een penalty in de Eredivisie. Daarmee schoot de Serviër zich in een rijtje naast Ronald Koeman, Henk Groot en Willy van der Kuijlen.

Tags

  • #Tadic
  • #UTRAJA

Socials

Kudushandshake

On This Day | Ajax is de baas in Rotterdam en wint Klassieker

Exact één jaar geleden, op 9 mei 2021, boekte Ajax een heerlijke overwinning op Feyenoord. In De Kuip bouwden de Amsterdammers het toch al ijzersterke doelsaldo verder uit en wonnen met 0-3. Het curieuze duel werd verder gekleurd door twee rode kaarten én twee eigen doelpunten.

Tags

  • #OnThisDay

Socials