adidas en Daily Paper presenteren Ajax pre-match-collectie

Header Shirt 1280
Header Shirt 1280

Ajax, adidas en modemerk Daily Paper presenteren maandag de ‘pre-match’-collectie voor de regerend landskampioen, voor het seizoen 2022/2023. Rode draad in de collectie is een opvallende, op Oost-Afrikaans kralenwerk geïnspireerde print, in de Pan-Afrikaanse kleuren rood, zwart en groen. Met de collectie eren Ajax, adidas en Daily Paper multiculturalisme in Amsterdam, een stad die wereldwijd geroemd wordt om zijn diverse bevolking en zijn inclusieve karakter.

Tags

  • #adidas

Socials

De collectie is het tweede hoofdstuk in de samenwerking tussen adidas en het van origine Amsterdamse modemerk Daily Paper voor Ajax. Op 24 augustus werd het overwegend gouden derde tenue van Ajax voor het seizoen 2022/2023 gepresenteerd, een eerbetoon aan de voor Amsterdam zo kenmerkende straatvoetbalcultuur en zijn vermaarde voetbalpleintjes.

Ontwerpdetails
De 2022/2023 pre-match-collectie vloeit voort uit de liefde die Ajax, adidas en Daily Paper voor de Nederlandse hoofdstad delen. De collectie is een eerbetoon aan de diverse bevolking en het inclusieve karakter waar Amsterdam om wordt geroemd. Het opvallende ontwerp staat symbool voor de multiculturele achtergrond die Daily Paper gemeen heeft met tal van Ajacieden en vele anderen die zich thuis voelen in Amsterdam. Of ze er nu geboren en getogen zijn, of later naar de hoofdstad zijn verhuisd.

De universele kleuren hebben een symbolische betekenis in veel culturen en voor mensen die diversiteit en inclusiviteit omarmen. De collectie bestaat uit een warming-up shirt voor mannen en vrouwen, warming-up trui, presentatiejack (anthem), trainingsjack, trainingsbroek en hoodie. De voornaamste artikelen van de collectie worden door het eerste van Ajax gedragen in de warming-up en tijdens presentatie aan het publiek als Ajax in het thuis- of derde tenue speelt. Ajax is voor het eerst te zien in de collectie op woensdag 7 september, tijdens de warming-up van de UEFA Champions League wedstrijd tegen Glasgow Rangers.

In november beschikbaar, nu te bestellen via voorinschrijving
De collectie zal begin november beschikbaar zijn via de verkoopkanalen van Ajax, adidas, Daily Paper en geselecteerde internationale retailers. Fans kunnen de collectie vanaf vandaag via voorinschrijving bestellen op ajax.nl/shop en dailypaperclothing.com (Europa).

'Amsterdam is where we shine', met Imaan Hammam
Met de collectie is ook een tweede campagnefilm met het thema 'Amsterdam is where we shine' te zien, eveneens als eerbetoon aan Amsterdam. In de film is de hoofdrol weggelegd voor Nederlands topmodel Imaan Hammam, met verder onder meer de Ajacieden Steven Bergwijn, Mohammed Kudus, Quinty Sabayo en Kay-Lee de Sanders, oud-Ajacieden Frank de Boer, Tarik Oulida, John van ‘t Schip en Rob Witschge, voormalig Ajax-jeugdspeler Dries Boussatta, de legendarische tattoeëerder Henk Schiffmacher en zijn dochter Texas, muzikanten Rbdjan, Rocks (Tuindorp Hustler Click), Rotjoch, Chivv en Kalibwoy en vele andere trotse Amsterdammers.

Ga naar voorinschrijving

Gerelateerde artikelen

Tadic Header

adidas slaat handen ineen met Daily Paper voor derde tenue Ajax

Ajax, adidas en het van origine Amsterdamse modemerk Daily Paper presenteren woensdag het derde tenue van Ajax, voor het seizoen 2022/2023. Het tenue is een eerbetoon aan de Amsterdamse straatvoetbalcultuur, de impact op de gemeenschapszin in Amsterdam en de gouden generatie. Op het overwegend gouden shirt zijn negen prominente Amsterdamse straatvoetbalpleintjes te zien als transparant zwart watermerk. Met de rood-zwarte baan en witte Ajax- en sponsorlogo’s komen de kleuren van de geliefde Amsterdamse vlag terug in het ontwerp. De baan is ook een verwijzing naar de rode baan van het kenmerkende Ajax-thuisshirt.

Tags

  • #DerdeTenue

Socials

Blind Adidas 1280

Ajax en adidas introduceren thuistenue 2022/2023

Landskampioen Ajax en adidas presenteren met trots het nieuwe thuistenue voor 2022/2023. Meest kenmerkende detail is de subtiele integratie van de kleur goud, een kleur die sinds de invoering van de twee en later drie gouden kampioenssterren al vaker pronkte op het shirt en tevens symbool staat als kleur van de regerende kampioen.

Tags

  • #adidas

Socials