adidas slaat handen ineen met Daily Paper voor derde tenue Ajax

Tadic Header
Tadic Header

Ajax, adidas en het van origine Amsterdamse modemerk Daily Paper presenteren woensdag het derde tenue van Ajax, voor het seizoen 2022/2023. Het tenue is een eerbetoon aan de Amsterdamse straatvoetbalcultuur, de impact op de gemeenschapszin in Amsterdam en de gouden generatie. Op het overwegend gouden shirt zijn negen prominente Amsterdamse straatvoetbalpleintjes te zien als transparant zwart watermerk. Met de rood-zwarte baan en witte Ajax- en sponsorlogo’s komen de kleuren van de geliefde Amsterdamse vlag terug in het ontwerp. De baan is ook een verwijzing naar de rode baan van het kenmerkende Ajax-thuisshirt.

Tags

  • #DerdeTenue

Socials

Ontwerpinspiratie
Met het tenue brengen Ajax, adidas en Daily Paper een eerbetoon aan de unieke straatvoetbalcultuur en de gouden generatie van de stad. De vermaarde voetbalpleintjes staan sinds jaar en dag aan de basis van de ontwikkeling van in Amsterdam geboren en getogen talent, waaronder grote namen uit het verleden en heden van Ajax.

Tot op de dag van vandaag worden toekomstige sterren op de pleintjes geïnspireerd door de generaties voor hen, worden technische vaardigheden en creativiteit gevierd en wordt talent gekoesterd. Volgens sommigen vindt de kenmerkende aanvallende speelstijl van Ajax hier zijn oorsprong.

Ontwerpdetails
Het gouden shirt bevat negen Amsterdamse voetbalpleintjes, als symbool voor alle voetbalpleintjes in Amsterdam en omgeving. De negen voetbalpleintjes op het shirt zijn: Balboaplein, Zaandammerplein, A. Nouriplein (voorheen Nigel de Jongplein), Louis de Visserplein (Gregory van der Wielplein), Piramide, Hendrick de Keijserplein, Joubertplein, Mijehof en Obi/Boni Plein.

Een speelse interpretatie van het stadswapen van Amsterdam is aan de buitenkant van het shirt zichtbaar als detail in de nek, met Ajax en Daily Paper branding, het oprichtingsjaar van Amsterdam (1275), Mokum en Damsko als bijnamen voor Amsterdam en de Pan-Afrikaanse kleuren, als verwijzing naar de Afrikaanse wortels van Daily Paper.

Op de retailversie van het shirt en broekje is Daily Paper zichtbaar onder het Ajax-logo. Dit zal niet zichtbaar zijn op de kleding waarin Ajax speelt, in verband met regelgeving van overkoepelende voetbalinstanties. Het tenue heeft verder een zwarte broek met witte details en gouden kousen met rood-zwarte band en wit adidas-logo. Het tenue is het tweede tenue voor alle Europese wedstrijden, naast het thuistenue. Het is het reservetenue voor de nationale competitie en beker, mocht het dragen van het thuis- en uittenue niet mogelijk zijn in verband met de kleuren van de tegenstander.

Beschikbaarheid
De producten zijn vanaf 24 augustus verkrijgbaar op ajax.nl/shop, in de Ajax fanshops (ArenA en Kalverstraat), adidas.com, dailypaperclothing.com (Europa), in Daily Paper’s winkel in Amsterdam (Bilderdijkstraat) en bij geselecteerde nationale en internationale retailers.

'Amsterdam is where we shine
Ter ondersteuning van de introductie van het tenue presenteren Ajax, adidas en Daily Paper ook een korte campagnefilm, met 'Amsterdam is where we shine' als thema. In de film zijn onder meer Ajacieden Naci Ünüvar en Kenneth Taylor, voormalige Aacieden Gregory van der Wiel, Richard Witschge, Simon Tahamata, Kiki Musampa, Sjaak Swart en Ronald de Boer, talenten Chaimae Bechrouri, Isra Redouani, Lina Touzani en Yvan Nankeng, straatvoetballegende Edward van Gils, futsal-icoon Mohamed Attaibi en muzikant Sevn Alias te zien, naast vele andere straatvoetballegendes en meer trotse Amsterdammers. De film is volledig opgenomen in Amsterdam en is een ode aan de stad, de voetbalcultuur, gemeenschapszin en het talent dat de stad heeft voortgebracht.

Koop jouw exemplaar nu

Gerelateerde artikelen

Header Fans 1280

In beeld | Onthulling derde tenue massaal bezocht

Ajax heeft woensdagochtend het derde tenue gelanceerd. Het shirt, dat een eerbetoon is aan de Amsterdamse straatcultuur, de impact op de gemeenschapszin in Amsterdam en de gouden generatie, viel in de smaak bij de fans.

Tags

  • #DerdeTenue

Socials

Quiz 880

Quiz | Test je kennis over de historie van het thuisshirt

Het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2022/2023 is maandag gepresenteerd. Weet jij alles over het klassieke shirt van Ajax? Speel de quiz, beantwoord de vragen en test je kennis over de historie van het thuisshirt van Ajax.

Tags

  • #Quiz

Socials